Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Dirkzwager Partner in kennis

Roadmap reorganisatie (7): categorieën uitwisselbare functies

door REDACTIE DIRKZWAGER PARTNER IN KENNIS 29-03-2018 We zijn inmiddels halverwege deze “roadmap reorganisatie”. Vandaag komt het vaststellen van categorieën uitwisselbare functies aan de orde. Afspiegeling vindt plaats per onderneming of per bedrijfsvestiging (als de onderneming uit meerdere bedrijfsvestigingen bestaat). Mijn collega Jaleesa van den Hof ging daar in het vorige artikel uit deze reeks op in. ... »»
Dirkzwager Partner in kennis

Kan de curator bij een doorstart het personeel houden aan een non-concurrentiebeding?

door REDACTIE DIRKZWAGER PARTNER IN KENNIS 29-03-2018 De sterke economische groei houdt de arbeidsmarkt volop in beweging, aldus het Financieele Dagblad. Werkgevers staan te springen om personeel. De cao-lonen in het bedrijfsleven zijn sinds de crisis niet zo hard gestegen. Met name aan technisch geschool... »»
Dirkzwager Partner in kennis

Kan de curator bij een doorstart het personeel houden aan een non-concurrentiebeding?

door REDACTIE DIRKZWAGER PARTNER IN KENNIS 29-03-2018 De sterke economische groei houdt de arbeidsmarkt volop in beweging, aldus het Financieele Dagblad. Werkgevers staan te springen om personeel. De cao-lonen in het bedrijfsleven zijn sinds de crisis niet zo hard gestegen. Met name aan technisch geschoold personeel bestaat grote behoefte. Deze krapte in de arbeidsmarkt vindt ook zijn ... »»
Dirkzwager Partner in kennis

Faillissement als gevolg van slecht werkklimaat?

door REDACTIE DIRKZWAGER PARTNER IN KENNIS 29-03-2018 “Als het leger een bedrijf zou zijn, was het allang failliet geweest.”, aldus mevrouw Anne-Marie Snels, voorzitter van de militaire vakbond AFMP op de website van Nieuwsuur. Zij reageert daarmee op de tussenrapportage van de Commissie Sociaal Veilige W... »»
Dirkzwager Partner in kennis

Geen dekking onder milieuschadeverzekering voor saneringskosten om eieren uit kippenstal aan eisen te laten voldoen

door REDACTIE DIRKZWAGER PARTNER IN KENNIS 28-03-2018 Een kippenhouder wiens grond zodanig veel polychloorbifenyl (PCB) bevatte dat het gehalte PCB’s in de eieren van zijn kippen boven de toegestane norm lag, heeft de kosten van sanering van de grond niet onder zijn milieuschadeverzekering met topdekking vergoed gekregen. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in een arrest van 13 februari ... »»