Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

De Clercq

Aanbevelingsrecht voor or van rvc van de moedermaatschappij

door R.VANHERK@DECLERCQ.COM (RICK VAN HERK) 16-12-2016

herkuitsnede In OR Informatie van december 2016 is een artikel verschenen van Felix Keser van Equineo en mijzelf. Het artikel kunt u hier lezen.

»»
De Clercq

Derde boekje toegevoegd aan de reeks: Rechten van de OR

door RENATE VINK 12-12-2016 Het derde boekje van de serie Rechten van de OR wordt morgen gepresenteerd tijdens OR UpToDate. Het boekje met de titel Overleg, Initiatief- & Informatierecht is geschreven door onze specialisten op het gebied van medezeggenschap Renate Vink, Barbara van Dam en Ernst van Win.  De praktische reeks ‘Rechten van de OR’ is gebaseerd op de juridische praktijk van onze ervaren medezeggenschaps specialisten. Elk boek uit deze reeks is handzaam en g »»
De Clercq

Nieuw: de Toezichtscan. Een risicoscan voor Raden van Toezicht binnen de non-profit sector

door ARJEN VAN RIJN 08-12-2016 Als lid van een Raad van Toezicht wordt er naast een actieve rol ook een behoorlijke verantwoordelijkheid verwacht, én kunt u daarop worden afgerekend. Speciaal voor Raden van Toezicht binnen de non-profit sector is er daarom nu De Toezichtscan. Deze risicoscan is met name bedoeld voor nieuw toetredende leden van Raden van Toezicht, en als handvat voor het periodieke gesprek met de bestuurder. Zo bent u op de hoogte van de risicofactoren binnen u »»
De Clercq

Op naar veilige transacties in een digitale wereld

door NATASCHA VAN DUUREN 08-12-2016 De wereld wordt steeds digitaler. Internetdiensten als Netflix en Spotify zijn in de plaats gekomen van dvd’s en cd’s en betaalmogelijkheden als iDEAL en PayPal lijken de ouderwetse acceptgiro’s volledig vervangen te hebben. Ook in de (internationale) handel neemt de mate waarin het internet dient als ontmoetingsplaats voor partijen steevast toe. Elektronische transacties komen daarmee dan ook steeds vaker voor. De digitale handtekening en eIDAS »»
De Clercq

Optreden tegen onrechtmatige publicaties

door TEUN POUW 08-12-2016 Een publicatie van onware en/of misleidende informatie (bijvoorbeeld op een website of in een televisie-uitzending) kan voor een natuurlijk persoon of onderneming zeer schadelijk zijn. Zeker door de makkelijke verspreiding van publicaties via het internet is het onderwerp actueler dan ooit en zijn de belangen groot. Een benadeelde kan echter zowel vóór de publicatie als na de publicatie rechtsmiddelen inroepen. Afweging artikel 8 en 10 EVRMOm de »»