Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

De Clercq

Aanbevelingsrecht voor or van rvc van de moedermaatschappij

door R.VANHERK@DECLERCQ.COM (RICK VAN HERK) 16-12-2016

herkuitsnede In OR Informatie van december 2016 is een artikel verschenen van Felix Keser van Equineo en mijzelf. Het artikel kunt u hier lezen.

»»
De Clercq

Derde boekje toegevoegd aan de reeks: Rechten van de OR

door RENATE VINK 12-12-2016 Het derde boekje van de serie Rechten van de OR wordt morgen gepresenteerd tijdens OR UpToDate. Het boekje met de titel Overleg, Initiatief- & Informatierecht is geschreven door onze specialisten op het gebied van medezeggenschap Renate Vink, Barbara van Dam en Ernst van Win.  De praktische reeks ‘Rechten van de OR’ is gebaseerd op de juridische praktijk van onze ervaren medezeggenschaps specialisten. Elk boek uit deze reeks is handzaam en g »»
De Clercq

Optreden tegen onrechtmatige publicaties

door TEUN POUW 08-12-2016 Een publicatie van onware en/of misleidende informatie (bijvoorbeeld op een website of in een televisie-uitzending) kan voor een natuurlijk persoon of onderneming zeer schadelijk zijn. Zeker door de makkelijke verspreiding van publicaties via het internet is het onderwerp actueler dan ooit en zijn de belangen groot. Een benadeelde kan echter zowel vóór de publicatie als na de publicatie rechtsmiddelen inroepen. Afweging artikel 8 en 10 EVRMOm de »»
De Clercq

Stoppen met onderhandelen – wat mag wel en wat mag niet?

door JAN-WILLEM KOLENBRANDER 08-12-2016 Stoppen met onderhandelen – wat mag wel en wat mag niet?Voordat partijen een overeenkomst met elkaar sluiten, zullen ze doorgaans eerst overleg met elkaar willen voeren en onderhandelen over de voorwaarden van de overeenkomst. Zo ook in het geval van een franchiseovereenkomst. Hoewel de onderhandelingsruimte, die een individuele (kandidaat-)franchisenemer heeft om te onderhandelen met de franchisegever over het algemeen beperkt is in het geval v »»
De Clercq

Geen auteursrechtinbreuk bij “zuiver” embedden

door TEUN POUW 08-12-2016 De rechtbank Noord-Holland heeft uitspraak gedaan in een zaak (ECLI:NL:RBNHO:2016:8077) waarbij “embedden” centraal stond. Wat is embedden?Maar wat is “embedden” nou eigenlijk? De rechtbank Noord-Holland sprak in deze zaak over het begrip “insluiten”. Verder gaf de rechter de volgende omschrijving van het begrip “embedden”: “Als men iets embedt van een andere website op de eigen website laat men aldus een stukje van die andere website zien op de »»