Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Vaststelling van de PEP zonder Wwft-grondslag | AVG

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 23-02-2020 Recent trof ik een ernstige onvolkomenheid aan in een conceptverklaring waarin een notaris vraagt naar de uiteindelijk belanghebbende (ubo) van een rechtspersoon en naar de ‘politiek prominente personen‘ (politically exposed persons, ‘PEP’s). In de conceptverklaring moet de ondertekenaar (waarschijnlijk de … Lees verder »»
De bloggende advocaat

De kernwaarde onafhankelijkheid

door REDACTIE DE BLOGGENDE ADVOCAAT 22-02-2020

Sinds 1 januari 2015 zijn in de Advocatenwet de vijf kernwaarden van de advocatuur opgenomen.[1] In dit blog bespreek ik wat kernwaarden zijn en besteed ik extra aandacht aan de kernwaarde onafhankelijkheid. Wat zijn kernwaarden? De kernwaarden waren in 2015 geen nieuw fenomeen. In de Advocatenwet is slechts opgeschreven wat al bestaande waarden en normen […]

Het bericht De kernwaarde onafhankelijkheid verscheen eerst op De Bloggende Advocaat.

»»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Sanctieregelgevingszoekplaatje / Sanctiewet 1977

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 22-02-2020 Via de Nederlandse Sanctiewet 1977 gelden in Nederland sanctieregels die door de Europese regelgever zijn vastgesteld. Die sanctieregels zijn op de site van European Union External Action (EEAS) niet meer als één pdf-bestand te vinden. Het enige wat daar te … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

De leverancier als ‘cliënt’ van de Wwft-plichtige | overheid in witwasbestrijdingsverwarring

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 22-02-2020 Met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) wordt geen misdaad bestreden. Wel is de wet een bron van bizarre bureaucratie. De nieuwste rariteit kwam ik tegen in de concept-richtsnoeren die door NOB en NBA, de … Lees verder »»
Zittingszaal 14

Een bijzondere ruimte

door REDACTIE ZITTINGSZAAL 14 22-02-2020 Zittingszaal 14 is een van de meest bijzondere ruimtes van heel Groningen. Dat kan bijna niet anders. Forum Groningen, het Groninger Museum, het hoofdstation, de Groninger borgen en het klooster van Ter Apel herbergen ook buitengewoon bijzondere ruimtes, maar die vallen in het niet bij de zaal van het strafrecht op de eerste verdieping van … Meer lezen over Een bijzondere ruimte »»