Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Rechtblog

17-jarige veroordeeld voor vermoorden opa in Wierden

door REDACTIE RECHTBLOG 18-07-2019

Een 17-jarige jongen uit Wierden is veroordeeld voor het vermoorden van zijn opa. De rechtbank legt hem de maximale jeugddetentie van 2 jaren en jeugd-tbs op. De jongen bracht op [...]

Het bericht 17-jarige veroordeeld voor vermoorden opa in Wierden verscheen eerst op Rechtblog.

»»
Cassatieblog

Reikwijdte uitsluiting cassatieberoep in kinderontvoeringszaken; bevoegdheid Nederlandse rechter in niet-verdragszaken

door REDACTIE CASSATIEBLOG 16-07-2019 HR 5 juli 2019 ECLI:NL:HR:2019:1085 De uitsluiting van cassatieberoep in art. 13 lid 8 van de Uitvoeringswet internationale kinderontvoering (Uwik) ziet niet op een beslissing dat de Nederlandse rechter geen rechtsmacht heeft om kennis te nemen van een verzoek tot gedwongen afgifte en teruggeleiding van het kind. In een niet-verdragszaak kan de bevoegdheid van de […] »»
Rechtblog

Overledenen heeft geen testament. En nu?

door REDACTIE RECHTBLOG 16-07-2019

Wanneer een overledene een testament heeft laten maken, dan staat hierin wie er als erfgenamen worden aangemerkt. Ook staat in een testament soms wat de erfgenamen precies erven. Er zijn [...]

Het bericht Overledenen heeft geen testament. En nu? verscheen eerst op Rechtblog.

»»
NJBlog

Gerrymandering

door COEN DRION 15-07-2019 Vooraf Coen Drion: Een recente uitspraak over de grenzen van gerrymandering is misschien de eerste waarin de consequenties van de nieuwe samenstelling van de US Supreme Court goed zichtbaar worden. »»
NJBlog

Gerrymandering

door COEN DRION 15-07-2019 Een recente uitspraak over de grenzen van gerrymandering is misschien de eerste waarin de consequenties van de nieuwe samenstelling van de US Supreme Court goed zichtbaar worden. »»