Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Grootbanken moeten ‘grote vissen’ vangen | dienstweigering | gewone burgers de dupe?

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 21-10-2018 Banken zijn bezig zicht terug te trekken uit dienstverlening die zij “te moeilijk” vinden. Uit meerdere berichten blijkt dat onder meer Nederlanders in het buitenland de dupe worden van deze terugtrekkende beweging. Onlangs verscheen in Trouw een artikel over de … Lees verder »»
Zittingszaal 14

Cocaïne op een vouwfiets

door REDACTIE ZITTINGSZAAL 14 20-10-2018 Zit Heinrich daar nou te huichelen in de verdachtenbank? Of vertelt hij de waarheid? Als dat laatste het geval is, dan kun je Heinrich gerust een domme Duitser noemen. Er zijn niet bevestigde aanwijzingen dat hij dat niet is. Wat Heinrich (47) de rechters wil doen geloven is dat hij zijn auto had verkocht en […] »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Tobben met de opsporingstaak | Wwft in het notariaat | KNB

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 20-10-2018 Veel ondernemingen laten regelgeving over zich heen komen. Zeker als het gaat om de privatisering van de criminaliteitsbestrijding is dat het geval. Gelukkig durft de beroepsorganisatie van de notarissen, de KNB, wel kritisch te zijn, met het risico door politici … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Vragen over de ‘ubo’ in de Tweede Kamer | Wwft, not-for-profit

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 20-10-2018 Het concept van de ‘uiteindelijk belanghebbende’ in de witwasbestrijding is volstrekt bizar, zeker als het om de not-for-profit gaat. Dat blijkt ook uit de vragen die een lid van de Tweede Kamer onlangs stelde. Daarin komt de relatie tussen de … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

E-mail nieuwsbrieven en de AVG

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 20-10-2018 U kunt het zich vast nog herinneren: op en rondom 25 mei jl. werd u overspoeld met e-mailnieuwsbrieven van verschillende bedrijven en/of instellingen waar u naar alle waarschijnlijkheid al jaren klant bent, met het verzoek om uw toestemming, zodat zij … Lees verder »»