Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Solv Advocaten

PSD2: wie haalt de voet van de privacy-rem?

door TOMAS WEERMEIJER 16-01-2018 Voor AGconnect schreef ik een blog over PSD2. Centraal staat de afweging van voor- en nadelen rondom de nieuwe wetgevingen de - in mijn ogen - doorgeslagen privacy-zorgen. Benieuwd? De blog lees je hier. »»
Solv Advocaten

Inhoud geoblocking-verordening akkoord, nu de formaliteiten nog

door TOMAS WEERMEIJER 28-11-2017 Vorige week liet de Europese Commissie in een persbericht weten dat een akkoord is bereikt over de tekst van de geoblocking-verordening. Daar is een uitgebreide stoeipartij tussen de Commissie, de Raad van de EU en het Europees Parlement aan voorafgegaan. Met name het toepassingsgebied van de verordening was nog onderwerp van gesprek. Wat de definitieve tekst van de verordening wordt is nog even gissen, want die is nog niet gepubliceerd.Als de ge »»
Solv Advocaten

Wat doen we met PSD2? Wie het weet mag het zeggen…

door TOMAS WEERMEIJER 27-10-2017 De term ‘PSD2’ doet nog niet bij iedereen een belletje rinkelen. Dat ondervond ook Radar eerder deze week, dat ‘de gewone Nederlander’ er naar vroeg (“geen idee - een soort ziekte of zo?”). De reden dat PSD2 toch onderwerp van het consumentenprogramma is, is dat de Rabobank recentelijk haar bankvoorwaarden wijzigde. In de nieuwe voorwaarden krijgen derde partijen vanwege de PSD2-wetgeving potentieel toegang tot rekeninginformatie van klanten. Pan »»
Solv Advocaten

Moet Spotify muziek EU-breed aanbieden? EP aan zet over geoblocking

door TOMAS WEERMEIJER 05-05-2017 Op deze blog schreven we al vaker over het geoblocking-voorstel van de Europese Commissie. Samen met collega Nina schreef ik er een artikel over in het Tijdschrift voor Internetrecht en Emerce interviewde me over het onderwerp. We merken dat er steeds meer aandacht voor geoblocking is en dat is logisch: het voorstel gaat gestaag richting een definitieve versie. De door het Europees Parlement aangewezen interne commissie heeft kort geleden een pak »»
Solv Advocaten

FinTech en privacy lijkt ingewikkeld huwelijk

door TOMAS WEERMEIJER 19-04-2017 Als een categorie innovators de gemoederen bezighoudt, zijn het wel de FinTech-ondernemers. Startups die het financiële landschap met technologie willen ontwrichten schieten als paddenstoelen uit de grond. Deze week vinden zelfs de Dutch FinTech Awards plaats, waar tientallen bedrijven zullen strijden om de titel van het meest veelbelovende FinTech-bedrijf van Nederland. Dat de FinTech-sector ook de aandacht van de wetgever heeft getrokken, moge »»