Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Geen uitsluiting van zwakke groepen door de VOG?

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 15-06-2019 Op 13 juni verscheen een nieuwsbericht van het ministerie van veiligheid over het onderwerp ‘VOG’, de Verklaring Omtrent het Gedrag. De titel suggereert dat de VOG niet zou leiden tot uitsluiting van zwakke groepen: “Kleine groep jonge VOG-mijders ontzegt zichzelf … Lees verder »»
Mr. Weblog

De rechtspraak na een jaar AVG

door REDACTIE MR. WEBLOG 14-06-2019 Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving “AVG” (Algemene verordening gegevensbescherming) van toepassing. Inmiddels zijn wij ruim een jaar verder. Hieronder nemen wij je mee in de meest opvallende uitspraken die de rechter heeft gedaan met betrekking tot de toepassing van deze bijzondere en gecompliceerde wetgeving. De procedure van artikel 35 Uitvoeringswet AVG in […] Het bericht De rechtspraak na een jaar AVG verscheen eerst op Mr. Onlin »»
Modernisering ondernemingsrecht

FIU-NL | Factsheet kwetsbaarheid Non Profit Organisaties in Nederland in relatie tot Terrorisme Financiering

door REDACTIE MODERNISERING ONDERNEMINGSRECHT 14-06-2019 In een nieuwsbericht van 13 juni jl. laat FIU-Nederland de Wwft-plichtigen het volgende weten: Factsheet kwetsbaarheid Non Profit Organisaties in Nederland in relatie tot Terrorisme Financiering 13 juni 2019 De FIU-Nederland vraagt uw aandacht voor het volgende: Het verzamelen, registreren, … Lees verder »»
IE-Forum

IE Zomerforum over 'schuld en boete' op 27 juni

door REDACTIE IE-FORUM 14-06-2019 Drie stellingen, drie panels, volgens jaarlijkse traditie: het IE zomerforum van deLex, onder leiding van Dirk Visser. Dit jaar met een eeuwenoud thema dat actueel lijkt te worden in het auteursrecht: schuld en boete. Stelling 1: “Fotoauteursrecht en de schadeclaim-industrie: een onvoorspelbare markt, maar is er een oplossing?” Met een toename van zoektochten door fotografen en advocaten naar inbreukmakende foto’s op het internet neemt ook het a »»
BirdBuzz

SPOEDWET KEI AANGENOMEN DOOR DE TWEEDE KAMER

door REDACTIE BIRDBUZZ 14-06-2019

De vraag was niet óf, maar wanneer het zou gebeuren: het definitief terugdraaien van de digitalisering van de civiele en bestuursrechtspraak. Na jaren van fors...

Het bericht SPOEDWET KEI AANGENOMEN DOOR DE TWEEDE KAMER verscheen eerst op birdbuzz.nl.

»»