Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Nieuwe financiële regelgeving not-for-profit aangekondigd | bestrijding van buitenlandse beïnvloeding

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 23-11-2020 Vandaag kondigde het kabinet aan dat wetgeving wordt voorbereid onder de noemer ‘bestrijding van buitenlandse beïnvloeding’. De Wet transparantie maatschappelijke organisaties die in voorbereiding is moet burgemeesters en het Openbaar Ministerie de bevoegdheid geven om inzage te verkrijgen in alle … Lees verder »»
EU Law blog

Adieu Dublin! But what’s next?

door REDACTIE EU LAW BLOG 23-11-2020 Introduction On 16th September 2020, Ursula von der Leyen, the President of the European Commission, announced in a State of the Union address a New Pact on Migration and Asylum. The new pact seeks to abolish the Dublin Regulation III, in furtherance of the recommendations the Commission made in 2016, which would be replaced with […] »»
Weblog ICTRecht

Dual-use deel 2: het vergunningsstelsel

door REDACTIE WEBLOG ICTRECHT 23-11-2020 In onze vorige dual-use blog is stilgestaan bij de regulering van de handel in dual-use en sanctiegoederen en de relevantie daarvan voor de IT-dienstverlener. Daar hebben we gezien dat, waar deze regulering vroeger vooral bedoeld was voor fysieke producten, er zich nu steeds meer situaties voordoen waarin ook ontwikkelaars en leveranciers van software stil dienen te staan bij de mogelijke militaire en mensenrechten schendende toepassin »»
AMS Advocaten

Gevolgen coronacrisis niet voor rekening werknemer bij berekenen gemiddelde arbeidsomvang

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 23-11-2020 In de horecabranche werken veel werknemers op basis van een oproepovereenkomst. Partijen hebben dan geen vast aantal uren afgesproken in de arbeidsovereenkomst De overeenkomst waarbij de ene partij, de werknemer, zich verbindt in dienst van de andere partij, de werkgever, tegen loon gedurende zekere tijd arbeid te verrichten. » Meer over arbeidsovereenkomst arbeidsovereenkomst. Er is veel … Continued Het bericht Gevolgen coronacrisis niet voor re »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Minister van Financiën reageert op zwartboek Accidental Americans

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 23-11-2020 Eerder meldde ik dat morgen een algemeen overleg inzake de toeval-Amerikanen (Accidental Americans) zal plaats vinden. Op de aankondigingspagina is vandaag de reactie van de minister van Financiën op het zwartboek van de Accidental Americans te vinden. Uit de reactie … Lees verder »»