Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Implementatie van de Europese antiwitwasrichtlijnen

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 26-05-2019 Degenen die zich afvragen hoe de 4e en 5e Europese antitwitwasrichtlijnen in de verschillende Europese landen zijn geïmplementeerd, kunnen via EUR-lex de juridische bronnen vinden. Ga daarvoor naar: Nationale implementatie 4e Europese antiwitwasrichtlijn Nationale implementatie 5e Europese antiwitwasrichtlijn   Voorbeelden … Lees verder »»
Zittingszaal 14

de deken van de orde van advocaten

door REDACTIE ZITTINGSZAAL 14 26-05-2019 Interview met Rob Geene, over zijn  dagelijkse zorgen over de rechtsstaat. In januari dit jaar protesteerden advocaten uit Noord-Nederland voor de rechtbank in Groningen. Deken Geene laat sindsdien geen gelegenheid voorbijgaan om zijn visie te geven over de teloorgang van niet alleen de sociale advocatuur, maar die van  de rechtsstaat. ,,De overheid is verworden tot … Meer lezen over de deken van de orde van advocaten »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Toch een aparte rechtsvorm voor sociale ondernemingen?

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 25-05-2019 Onder deze titel schreef ik voor de Pellicaan website het onderstaande artikel: Toch een aparte rechtsvorm voor sociale ondernemingen? 21 mei 2019 In een wat verder verleden (in de periode 2009-2016) werd al nagedacht over een aparte rechtsvorm voor maatschappelijke … Lees verder »»
Zittingszaal 14

Een kaartje? Taart? Bloemen?

door REDACTIE ZITTINGSZAAL 14 25-05-2019 Een verhaal heeft vaak twee kanten, maar in de rechtszaal moet er maar eentje waar zijn. Het verhaal dat waar is bevat de meeste waarheid. Wat waarheid is bepalen de rechters. Van rechters wordt verwacht dat zij wikken en wegen en vervolgens welberaden oordelen. Rechters in Groningen veroordeelden in oktober vorig jaar op deze manier … Meer lezen over Een kaartje? Taart? Bloemen? »»
Mr. Weblog

Hoe een antwoord van de Hoge Raad het ontbindingsrecht ongemerkt heeft veranderd. Bekijk de webinarclip

door REDACTIE MR. WEBLOG 24-05-2019 Wist u dat een antwoord van de Hoge Raad op een prejudiciële vraag het ontbindingsrecht ongemerkt heeft veranderd? Mr. René Klomp praat u bij in de nieuwste webinarclip van het CPO. Vraag deze nu gratis aan. Een woningbouwvereniging ontdekte dat een huurder zonder toestemming een gedeelte van zijn woning ter beschikking had gesteld aan een gezin. […] Het bericht Hoe een antwoord van de Hoge Raad het ontbindingsrecht ongemerkt heeft veranderd. Bek »»