Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

De cliëntenonderzoeksdossiers onder de Wet toezicht trustkantoren 2018

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 19-01-2019 Op de site van Compliance Platform Trustkantoren publiceerde ik onderstaand artikel over het cliëntenonderzoek door trustkantoren. Volgens Fecwise zouden de cliëntenonderzoeksdossiers, die onder de oude versie van de Wet toezicht trustkantoren tot stand zijn gekomen, niet voldoen aan de nieuwe wet, … Lees verder »»
Zittingszaal 14

De verschrikkelijke media

door REDACTIE ZITTINGSZAAL 14 19-01-2019 Een Bekende Groninger, bekend tot voorbij Drenthe, belt met de redactie van de krant. Dat is niet zo, maar stel nou eens dat dat gebeurt. De Bekende Groninger vertelt dat hij in een vlaag van stommiteit iets verschrikkelijks heeft gedaan en dat hij nu voor de rechter moet verschijnen. Kan de krant daar ook aandacht … Meer lezen over De verschrikkelijke media »»
Mr. Weblog

Raad en minister botsen over ‘politierechtbank’

door REDACTIE MR. WEBLOG 18-01-2019

De Raad voor de rechtspraak ziet weinig in het voornemen van minister Grapperhaus om slechts één rechtbank bevoegd te maken voor zaken waarin politiemensen zich moeten verantwoorden voor het gebruik van geweld. Elke rechtbank zou dergelijke zaken moeten kunnen behandelen, vindt de Raad. De Raad voor de rechtspraak is ‘niet mordicus tegen’ het plan van […]

Het bericht Raad en minister botsen over ‘politierechtbank’ verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Notarissen hebben moeite met vinden opvolger

door REDACTIE MR. WEBLOG 18-01-2019 Notarissen met een eigen kantoor kunnen steeds moeilijker een opvolger vinden. Dit blijkt uit het halfjaarverslag van de peer reviews van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Het betreft kantoren waar één notaris werkt. Het vertrouwen in het notariaat is door de marktwerking in ieder geval niet gedaald. Notarissen die van plan zijn te stoppen zetten verschillende strategieën […] Het bericht Notarissen hebben moeite met vinden opvolg »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Biometrische authenticatie | leuk voor datagraaiers, riskant voor de mens

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 18-01-2019 Datagraaiers zijn dol op biometrie want het is de makkelijkste manier om de mens overal op de wereld te volgen, via de apparaten (telefoons, tablets, computers, enzovoorts) én in de fysieke wereld. Biometrie wordt ook vaak gebruikt bij authenticatie, het … Lees verder »»