Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Bestrijding van het onrecht in de hele wereld II | Wet zorgplicht kinderarbeid

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 16-06-2019 In de krant kwam ik er niets over tegen (of las ik er over heen?): begin juni is een wetsvoorstel “Wet zorgplicht kinderarbeid” door de Eerste Kamer aangenomen. Dat las ik in een nieuwsdienst voor juristen en was me niet … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Deception By Design | GDPR

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 16-06-2019 On 30 May 2019 European data protection supervisor Giovanni Buttarelli made a speech to an international information security conference, titled “Deception By Design“. Amongst others he said about the many data breaches: But the suspicion is that this is collateral … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Geen uitsluiting van zwakke groepen door de VOG?

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 15-06-2019 Op 13 juni verscheen een nieuwsbericht van het ministerie van veiligheid over het onderwerp ‘VOG’, de Verklaring Omtrent het Gedrag. De titel suggereert dat de VOG niet zou leiden tot uitsluiting van zwakke groepen: “Kleine groep jonge VOG-mijders ontzegt zichzelf … Lees verder »»
Modernisering ondernemingsrecht

Niet Kern Gezond | de IT van de Kamer van Koophandel

door REDACTIE MODERNISERING ONDERNEMINGSRECHT 15-06-2019 In het overzicht van grote IT-projecten van de overheid dat onlangs is gepubliceerd, komen twee projecten van de Kamer van Koophandel voor. Het ene project is ‘Kern Gezond’, in het overzicht omschreven als “Herstructureren Handelsregister door bestaande informatievoorziening rondom het … Lees verder »»
Zittingszaal 14

Politici en criminelen

door REDACTIE ZITTINGSZAAL 14 15-06-2019 Er komen zelden tot nooit geïnteresseerde politici in zittingszaal 14. Ja, als verdachten. In de afgelopen vijftien jaar zag ik een paar leden van Provinciale Staten – twee dacht ik – en een handvol gemeenteraadsleden vreesachtig langskomen. De heren politici deden in drugs, aan weerzinwekkende ontucht met hun kinderen of ze kwamen als dief. Maar … Meer lezen over Politici en criminelen »»