Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

KNB ten onrechte bezorgd naar aanleiding van rapport Tops & Tromp

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 14-09-2019 Voor dit blog schreef ik het artikel Ontmaskering van Tops en Tromp door Bart de Koning. Het rapport van de eerstgenoemde twee heren over drugsgerelateerde criminaliteit in Amsterdam had ik met verwondering gelezen, ook zag ik de beschuldigingen aan het … Lees verder »»
Mr. Weblog

Auteursrecht op design: EU-wijd verbod makkelijker

door REDACTIE MR. WEBLOG 13-09-2019 In zijn Cofemel-arrest van 12 september heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie bevestigd dat het auteursrecht op design Europees is geharmoniseerd ECLI:EU:C:2019:721 (Cofemel/G-star). Design kan zowel via het modellenrecht als via het auteursrecht worden beschermd. Auteursrechtelijke bescherming is aantrekkelijker, omdat die geen (tijdige!) registratie vergt en (véél!) langer duurt. Wel kent het […] Het bericht Auteursrecht op design: EU »»
Mr. Weblog

Miek Smilde: ‘Het recht is een verhaal’

door REDACTIE MR. WEBLOG 13-09-2019

Op 12 september werd de nieuwe roman gepresenteerd van Miek Smilde, die vrijwel vanaf het begin voor Mr. schreef. In de loop der tijd interviewde ze als freelancemedewerker meer dan 150 juristen. Met haar juridische roman Dorsmans dood neemt zij afscheid van de journalistiek. “Fictie is voor mij nog de enige manier om de waarheid […]

Het bericht Miek Smilde: ‘Het recht is een verhaal’ verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Doneer je pak, pumps en stropdas aan de Kledingcontainer

door REDACTIE MR. WEBLOG 13-09-2019

Ben je een net pak, jurk of tas beu en in de buurt van de Amsterdamse Zuidas? Vanaf vrijdag 13 september kun je je gebruikte nette kleding kwijt in de Dress for Succes Container, een initiatief van Paul Tjiam en Lotte Cuijpers van Simmons & Simmons in samenwerking met non-profitorganisatie Dress for Success. De inhoud van […]

Het bericht Doneer je pak, pumps en stropdas aan de Kledingcontainer verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Netwerk voor zelfstandig werkende advocaten en kleine kantoren

door REDACTIE MR. WEBLOG 13-09-2019 Zelfstandig werkende advocaten en kleine advocatenkantoren kunnen zich aansluiten bij het landelijke platform Netwerk voor Nederlandse Advocatuur (NNA). Door lid te worden van dit samenwerkingsverband van juridische specialisten kunnen advocaten zich op verschillende manieren laten ondersteunen. Op 17 september vinden de eerste informatiebijeenkomsten voor advocaten plaats. Tegen 250 euro lidmaatschapsgeld per maand kunnen advocaten die […] Het b »»