Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Voorstel Wet oneerlijke handelspraktijken landbouw- en voedselvoorzieningsketen

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 20-07-2019 Het Ministerie van LNV consulteert tot 19 augustus a.s. een voorstel voor een ‘Wet oneerlijke handelspraktijken landbouw- en voedselvoorzieningsketen‘. Het voorstel gaat over grote afnemers die hun kleine(re) leveranciers onrechtmatige handelsvoorwaarden opleggen. Onrechtmatige handelspraktijken grootbedrijf In artikel 2 van het … Lees verder »»
Modernisering ondernemingsrecht

Misdaadbestrijding door de notaris

door REDACTIE MODERNISERING ONDERNEMINGSRECHT 20-07-2019 Op 3 juli jl. werden kamervragen beantwoord over de rol van notarissen bij criminaliteitsbestrijding. Uit de beantwoording blijkt dat het poortwachtersproza een vaste voet aan de grond heeft gekregen. Een ‘poortwachter‘ is in de taal van het parlement een private … Lees verder »»
Van Swaaij Cassatie en Consultancy

Comparitie bij raadsheer-commissaris en partijen die stellingen toelichten: cassatie

door REDACTIE VAN SWAAIJ CASSATIE EN CONSULTANCY 20-07-2019

Hof verzuimt om partijen iets mede te delen

Het bericht Comparitie bij raadsheer-commissaris en partijen die stellingen toelichten: cassatie verscheen eerst op Cassatie advocaat Hoge Raad | Van Swaaij Cassatie & Consultancy | cassatieadvocaat.

»»
Mr. Weblog

Tekort aan advocaten: hoe houden we de advocatuur toekomstbestendig?

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-07-2019 Steeds meer advocaten kiezen voor een overstap van de advocatuur naar een juristenfunctie binnen het bedrijfsleven. Dit zorgt voor toenemende druk onder traditionele advocatenkantoren, die de laatste jaren in een hevige strijd om talent verwikkeld zijn geraakt. Het aantal openstaande vacatures bij de top tien advocatenkantoren van Nederland – waaronder De Brauw Blackstone Westbroek, NautaDutilh […] Het bericht Tekort aan advocaten: hoe houden we »»
Mr. Weblog

‘Latijnse spreuk Hoge Raad nodigt uit tot oorlog’

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-07-2019

De discussie over de spreuk die de Hoge Raad siert, Ubi iudicia deficiunt, incipit bellum, is nog niet ten einde. Oud-advocaat en oud-algemeen deken Piet Wackie Eysten betoogt dat dit juist betekent dat het recht van de sterkste mag prevaleren. Hieronder zijn visie op de vertaling van de spreuk. Alle in het artikel Gedoe over […]

Het bericht ‘Latijnse spreuk Hoge Raad nodigt uit tot oorlog’ verscheen eerst op Mr. Online.

»»