Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Weblog over Mededinging

Belgische kristalproducent moet staatssteun terug betalen

door REDACTIE WEBLOG OVER MEDEDINGING 01-08-2014

Val Saint-Lambert had door de staatsteun een voordeel ten opzichte van de concurrenten oordeelde de Europese Commissie. Brussel oordeelde dat het – nog onbekende – bedrag moet worden terug betaald.

»»
Weblog over Mededinging

ACM doet inval energieveilingen

door REDACTIE WEBLOG OVER MEDEDINGING 01-08-2014

De ACM heeft onlangs invallen gedaan bij een onbekend aantal aanbieders van energieveilingen. De mededingingsinstantie bekijkt of energieveilingen bieden wat ze beloven en ook of de concurrentie tussen energieleveranciers niet wordt beperkt.

Energieveilingen matchen consumenten – die willen overstappen van gas- en elektriciteitsleverancier – met energiemaatschappijen.

»»
Dirkzwager Partner in kennis

De val van een paard; eigen schuld (artikel 6:101 BW) en risico-aansprakelijkheid (artikel 6:179 en 6:181 BW)

door RENÉ WILDENBURG 31-07-2014 Dieren hebben regelmatig hun rol in het aansprakelijkheidsrecht. De uitspraken van de Hoge Raad inzake de Meppelse Ree en Zeug Geel 113 zijn klassiekers in het aansprakelijkheidsrecht. Onlangs mocht het Hof Arnhem-Leeuwarden (zittingsplaats Leeuwarden) zich weer eens buigen over een kwestie waarin een vrouw tijdens een paardrijles van het paard van de manege viel (ECLI: NL: GH ARL: 2014:5670). Het hof oordeelde dat de bezitter van het paard (de m »»
Dirkzwager Partner in kennis

Aansprakelijkheid jeugdigen onder veertien jaar

door CAS JACOBS 30-07-2014 Met betrekking tot aansprakelijkheid voor schade die is toegebracht door kinderen is in (artikel 6:164) het huidige BW bepaald dat gedragingen van een kind dat de leeftijd van veertien jaren nog niet heeft bereikt, niet aan dat kind als een onrechtmatige daad kunnen worden toegerekend. De eigen aansprakelijkheid van kinderen jonger dan veertien uit hoofde van onrechtmatige daad is derhalve uitgesloten. Onder het oude recht ontbrak een dergelijke »»
Weblog over Mededinging

MSC en Maersk vragen China toestemming samenwerking

door REDACTIE WEBLOG OVER MEDEDINGING 30-07-2014

Maersk Line en Mediterranean Shipping Company (MSC) hebben bij het Chinese Ministerie van Transport officieel een aanvraag gedaan voor de samenwerking met elkaar in 2M.

‘De FMC in de Verenigde Staten en de Europese autoriteiten zijn de volgenden die we gaan benaderen’, melden de containerrederijen.

»»