Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Vallenduuk

Slapend dienstverband

door REDACTIE VALLENDUUK 12-06-2019 Een arbeidsongeschikte werknemer die langer dan twee jaar ziek is, kan recht hebben op een transitievergoeding aan het einde van het dienstverband. Voor veel werkgevers geen aantrekkelijk idee. Zij hebben namelijk al twee jaar loon doorbetaald tijdens ziekte en deze transitievergoeding kan, zeker bij een lang dienstverband, fors zijn. Voor sommige werkgevers is dit een reden om de arbeidsovereenkomst na twee jaar ziekte niet op te zeggen, maar ‘s »»
NJBlog

Slaapwandelen

door CORIEN PRINS 11-06-2019 Vooraf Corien Prins: Natuurlijk is nu ook vrijwel iedereen achteraf via beeldmateriaal te herkennen. Maar het is toch anders als real time identificatie de standaard wordt. »»
NJBlog

Slaapwandelen

door CORIEN PRINS 11-06-2019 Gezichtsherkenning is niet slechts een nieuw instrument, maar heeft verregaande implicaties. Helaas komt de maatschappelijke en politieke discussie hier niet van de grond. »»
Rechtblog

Hoge Raad: veroordeling van ‘Syriëganger’ definitief

door REDACTIE RECHTBLOG 11-06-2019

De veroordeling van een man uit Arnhem die naar Syrië wilde reizen tot 42 maanden gevangenisstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk wegens – [...]

Het bericht Hoge Raad: veroordeling van ‘Syriëganger’ definitief verscheen eerst op Rechtblog.

»»
Vallenduuk

De toezichtsverplichting van de transportondernemer: onjuist gebruik door de chauffeur, altijd een boete voor de transportondernemer?

door REDACTIE VALLENDUUK 07-06-2019 ​Op een transportondernemer rust de wettelijke plicht om toezicht te houden op zijn chauffeurs. Die verplichting houdt in dat hij onder andere moet toezien op het juiste gebruik van de tachograaf en de bestuurderskaart door de chauffeur. Het onvoldoende houden van toezicht kan grote gevolgen hebben. Per overtreding kan een boete van € 4.400,00 worden opgelegd. Het uiteindelijke boetebedrag kan bij een eerste bedrijfsinspectie zelfs oplopen tot ee »»