Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief Recht en Onrecht van NRC

door REDACTIE MR. WEBLOG 12-11-2019 Wil je elke donderdag de indrukwekkendste columns, nieuwsberichten en achtergronden over recht en maatschappij ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief Recht en Onrecht van NRC. Folkert Jensma en Mark Lievisse Adriaanse bundelen in deze wekelijkse nieuwsbrief gastcolumns van politiedeskundigen, rechters, advocaten, officieren en gedragswetenschappers over hun vakgebied. Folkert Jensma is juridisch commentator en […] Het bericht Sch »»
Mr. Weblog

Anti-witwasregels en DNB: op of over de top?

door REDACTIE MR. WEBLOG 12-11-2019

‘Als er een probleem is, zijn we geneigd altijd maar meer regels te maken. Het laten vieren van de teugels daar zijn we haast niet meer toe in staat’. Casper Riekerk is partner bij Finnius Advocaten, dat zich volledig toelegt op financieel toezicht-recht én een van de redacteuren van de Financial Law huB. Soms vraag […]

Het bericht Anti-witwasregels en DNB: op of over de top? verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Vijf Nederlandse rechtenfaculteiten in wereldwijde top 50

door REDACTIE MR. WEBLOG 12-11-2019 De Leidse rechtenfaculteit staat op nummer 27 in de 2020 Times Higher Education World University Rankings table for law. Ook vier andere Nederlandse rechtenfaculteiten zitten bij de eerste vijftig. Die van de Universiteit van Amsterdam staat op de 29e plaats, de Utrechtse rechtenfaculteit op 39, Maastricht komt op 40 en de Erasmus School of Law […] Het bericht Vijf Nederlandse rechtenfaculteiten in wereldwijde top 50 verscheen eerst op Mr. Online »»
Mr. Weblog

Notaris Jacob van Zwieten: ‘Rembrandt in goede gezondheid’

door REDACTIE MR. WEBLOG 12-11-2019 De Raad van Europese Notarissen (de CNUE) heeft een verzameling bijzondere akten, waarvan de oudste uit de dertiende eeuw dateert, online gezet. Notarissen zijn als opsteller van akten eeuwenlang getuige geweest van de geschiedenis en dat is terug te lezen in hun akten. Voor de tentoonstelling ‘Europe enacted’ heeft de CNUE ruim vijftig akten uit […] Het bericht Notaris Jacob van Zwieten: ‘Rembrandt in goede gezondheid’ verscheen eerst op Mr. Onl »»
Mr. Weblog

Slapend dienstverband en transitievergoeding

door REDACTIE MR. WEBLOG 12-11-2019 Op 8 november 2019 heeft de Hoge Raad de langverwachte antwoorden gegeven op vragen die bij werkgevers leven: moet ik de arbeidsovereenkomst met een langdurig zieke medewerker beëindigen en moet ik dan ook de transitievergoeding betalen? Slapend dienstverband Met de introductie van de Wet werk en zekerheid op 1 juli 2015 is ook het fenomeen “transitievergoeding” geïntroduceerd. […] Het bericht Slapend dienstverband en transitievergoeding verschee »»