Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Hoge Raad ontmoet wetswinkel tijdens reizend verhalencircus

door REDACTIE MR. WEBLOG 12-12-2019 Het Haags Verhaal, een ‘reizend verhalencircus’, deed deze week de Hoge Raad aan. Daar vond een ontmoeting plaats tussen een aantal raadsheren en een groep vrijwilligers van de Haagse wetswinkel. Vicepresident van de Hoge Raad Willem van Schendel en wetswinkelier en advocaat Johanny Nicastia vertelden hun levensverhaal. De nuttigste straf die hij ooit oplegde was […] Het bericht Hoge Raad ontmoet wetswinkel tijdens reizend verhalencircus verschee »»
Cassatieblog

Verzet tegen griffierecht

door REDACTIE CASSATIEBLOG 12-12-2019 HR 6 december 2019, ECLI:NL:HR:2019:1912 Bij het bepalen van de hoogte van het griffierecht  moet worden aangeknoopt bij de waarde van de vordering waarover de rechter tegen wiens uitspraak het beroep in cassatie is gericht, had te beslissen, ook indien niet de betaling van een geldsom is gevorderd. In deze verzetprocedure op de voet van […] »»
Cassatieblog

Wegvallen belang bij cassatie door voldoening deel gevorderde hangende cassatieprocedure

door REDACTIE CASSATIEBLOG 12-12-2019 HR 8 november 2019 ECLI:NL:HR:2019:1725 Het belang bij vernietiging van de in cassatie bestreden uitspraak is weggevallen, nu verweerster in cassatie het met één klacht van het cassatiemiddel gemoeide bedrag aan eiseres tot cassatie hangende de cassatieprocedure heeft voldaan en de Hoge Raad de overige onderdelen van het cassatiemiddel verwerpt. In deze beëindigingsprocedure 290-bedrijfsruimte ging […] »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

FD maakte zich onsterfelijk belachelijk met artikel Europese Magnitsky wet

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 12-12-2019 Het Financieele Dagblad (FD) maakte zich onsterfelijk belachelijk met een artikel over de Europese Magnitsky wet (over die wet schreef ik ook). Strafadvocaat Joyce Boonstra-Verhaert was zo vriendelijk om de journo’suit te leggen hoe het wel zit in het artikel … Lees verder »»
EU Law blog

New laws of forgetting – The German Constitutional Court on the right to be forgotten

door REDACTIE EU LAW BLOG 12-12-2019 Introduction Empirical research has shown that the processes of human remembering and forgetting are subject to a number of laws: Neurosciences prove that forgetfulness is related to the gradual decline of brain synapses, psychology indicates that memory is deeply influenced by emotional affection, and cultural studies argue that oblivion is fundamentally subject to broad social […] »»