Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Jones Day heeft opnieuw de beste reputatie

door REDACTIE MR. WEBLOG 24-05-2018

Voor de tweede keer op rij heeft Jones Day wereldwijd de beste reputatie onder afnemers van advocaatdiensten. Dat blijkt uit de BTI Brand Elite – een overzicht van 28 advocatenkantoren met een reputatie ‘die zeven keer sterker is dan alle andere advocatenkantoren’. Wat advocatenkantoren ook proberen om beter in de markt te komen, het zijn […]

Het bericht Jones Day heeft opnieuw de beste reputatie verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Aparte privacy- en securitykamer voor ICT-ruzies

door REDACTIE MR. WEBLOG 24-05-2018 De Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA), het onafhankelijke geschilleninstituut dat sinds 1989 actief is in de behandeling van ICT-conflicten, heeft een nieuwe faciliteit voor het oplossen en beslechten van privacy- en securityconflicten geïntroduceerd. Daartoe heeft de SGOA een gespecialiseerde ‘Privacy- en Security Kamer’ in het leven geroepen. Aanleiding voor deze stap is de Algemene Verordening Gegevensbescherming, […] Het beri »»
Cassatieblog

Uitleg van de opzetclausule in de AVP-verzekering

door REDACTIE CASSATIEBLOG 24-05-2018 HR 13 april 2018, ECLI:NL:HR:2018:601 (Reaal/Verweerders) Voor toepassing van de ‘nieuwe opzetclausule’ in de AVP-verzekering is uitgangspunt dat sprake moet zijn van een opzettelijke en wederrechtelijke gedraging van de verzekerde die objectief bezien gericht is op het doen ontstaan van letsel of zaakschade, en waarbij het in feite toegebrachte letsel of de zaakschade naar objectieve maatstaven als een te verwachten of normaal gevolg van de desb »»
Cassatieblog

Onmiddellijke werking verjaringsbepaling art. 7:942 (oud) BW is in dit geval onaanvaardbaar

door REDACTIE CASSATIEBLOG 24-05-2018 HR 18 mei 2018 ECLI:NL:HR:2018:726 Nadat de Hoge Raad in 2015 reeds had bepaald dat art. 7:942 (oud) BW onmiddellijke werking toekomt, had het hof na verwijzing geoordeeld dat de onmiddellijke werking in de gegeven omstandigheden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid op grond van art. 75 Ow NBW onaanvaardbaar is. De Hoge Raad heeft nu bepaald dat dit terecht is. Er bestaat redelijkerwijs twijfel of de wetgever zich bewust is geweest van »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

WODC | Verbanning en nieuwe vormen van uitsluiting

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 24-05-2018 Het WODC heeft onlangs een themanummer Justitiële Verkenningen uitgebracht over verbanning en nieuwe vormen van uitsluiting, zie de aankondiging. In de inleiding schrijft WODC onder meer: Op tal van plaatsen in Nederland zijn eeuwenoude zogeheten banpalen te vinden. Ze markeren … Lees verder »»