Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Bijzonder strafrecht weblog

BijzonderStrafrecht.nl op longlist Anti Fraude Award 2016

door REDACTIE BIJZONDER STRAFRECHT WEBLOG 02-09-2016 Op 30 augustus jl. is de Longlist van de Anti Fraude Award 2016 bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat zowel BijzonderStrafrecht.nl als de BijzonderStrafrecht.nl App kans maken op (een nominatie voor) de Anti Fraude Award. De Anti Fraude Award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Fraude Film Festival, dat dit jaar plaatsvindt op 13 en 14 oktober. Het is de derde ...lees verder »»
Bijzonder strafrecht weblog

Wetsvoorstel uitwisseling inlichtingen over rulings ingediend

door REDACTIE BIJZONDER STRAFRECHT WEBLOG 02-09-2016 Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft op 1 september een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd dat regelt dat Nederland deelneemt aan de uitwisseling van informatie over rulings tussen belastingdiensten van Europese lidstaten. Belastingdiensten in Europa gaan met ingang van 2017 gegevens uitwisselen over afspraken waarmee zij bedrijven zekerheid vooraf geven. Met de informatie over rulings uit ...lees verder »»
Bijzonder strafrecht weblog

In hoger beroep 18 maanden cel geëist tegen Johan V. wegens niet voldoen aan fiscale inlichtingenplicht

door REDACTIE BIJZONDER STRAFRECHT WEBLOG 02-09-2016 De advocaat-generaal in Amsterdam heeft in hoger beroep een onvoorwaardelijke celstraf van achttien maanden geëist tegen Johan V. In de visie van het OM heeft hij opzettelijk geen gevolg gegeven aan de wettelijke inlichtingenplicht aan de belastingdienst. Die plicht heeft iedere belastingschuldige als hem daarom wordt gevraagd. De strafzaak gaat volgens het OM niet over de ...lees verder »»
Bijzonder strafrecht weblog

Veroordeling overtreding art. 10.2 lid 1 Wet milieubeheer. Het verweer dat verdachte de afvalstoffen niet buiten de inrichting heeft verbrand, wordt verworpen.

door REDACTIE BIJZONDER STRAFRECHT WEBLOG 02-09-2016 Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch 24 augustus 2016, ECLI:NL:GHSHE:2016:3760 Aan verdachte is ten laste gelegd overtreding van art. 10.2 lid 1 Wet milieubeheer, doordat hij in de gemeente Maasgouw, al dan niet opzettelijk, eenmaal of meermalen zich van afvalstoffen, te weten (onder meer) hout, papier, kabels en/of metaal, heeft ontdaan door deze – al dan niet in verpakking – ...lees verder »»
Bijzonder strafrecht weblog

Artikel: Constitutionalisering van het financiële recht en de marktmisbruikregels

door REDACTIE BIJZONDER STRAFRECHT WEBLOG 02-09-2016 Op 3 juli 2016 zijn de aangepaste bepalingen rondom marktmisbruik – op grond van de marktmisbruikverordening en de richtlijn betreffende strafrechtelijke sancties voor marktmisbruik – in werking getreden. Over de voorschriften van materieel recht die in deze Europese regelgeving zijn opgenomen, is inmiddels de nodige literatuur verschenen. Minder aandacht is er tot op heden geweest voor de vraag hoe deze ...lees verder »»