Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Beknellende relaties

door REDACTIE MR. WEBLOG 02-06-2020

Voor toewijzing van de uittredingsvordering van artikel 2:343 BW is voldoende dat gedragingen van (een) medeaandeelhouder(s) of de vennootschap de eisende aandeelhouder in een beknelde positie brengen. Volgens de rechtbank Den Haag ligt de lat niet hoger.

Het bericht Beknellende relaties verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Verstappen lookalike mag toch

door REDACTIE MR. WEBLOG 02-06-2020

Het gebruik van een lookalike van een bekende Nederlander in een commerciële parodie op een reclamefilm van een concurrent, is geen portretrechtinbreuk en niet onrechtmatig als er geen verwarring is en daadwerkelijke schade niet blijkt. Dat besliste het gerechtshof Amsterdam op 2 juni 2020 in de zaak van Max Verstappen tegen de boodschappenbezorger Picnic. De […]

Het bericht Verstappen lookalike mag toch verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Onderzoek: wantrouwen Rechtbank Noord-Nederland diepgeworteld

door REDACTIE MR. WEBLOG 02-06-2020 Bij medewerkers van de rechtbank Noord-Nederland is sprake van een diep in de organisatie geworteld wantrouwen en een vele jaren bestaand gevoel van sociale onveiligheid. Dat concluderen onderzoekers van Berenschot in een rapport in opdracht van waarnemend rechtbankpresident Herman van der Meer. De onderzoekers zeggen dat de rechtbank moet investeren in transparante communicatie en een […] Het bericht Onderzoek: wantrouwen Rechtbank Noord-Nederla »»
Mr. Weblog

‘Aanpak milieucriminaliteit dreigt vast te lopen’

door REDACTIE MR. WEBLOG 02-06-2020 Rob de Rijck, landelijk coördinerend milieuofficier bij het Functioneel Parket, luidt de noodklok over de aanpak van milieucriminaliteit. Die dreigt volgens hem vast te lopen. “De aanpak van milieucriminaliteit moet doeltreffender en afschrikwekkender”, zegt landelijk milieuofficier Rob de Rijck in een interview in het nieuwe nummer van Opportuun, het blad van het Openbaar Ministerie. “Een […] Het bericht ‘Aanpak milieucriminaliteit dreigt vast t »»
Mr. Weblog

Corona ondermijnt Ondermijningskamer

door REDACTIE MR. WEBLOG 02-06-2020 De behandeling van ondermijningsstrafzaken loopt door de coronacrisis vertraging op. Vanaf 1 september worden de zittingen van de Zuidelijke Ondermijningskamer, waarin de drie zuidelijke rechtbanken samenwerken, weer opgepakt. Daniel van Kralingen, voorzitter van de Ondermijningskamer van de rechtbank Zeeland-West-Brabant: “Dat we tijdelijk geen ondermijningszaken inhoudelijk behandelen betekent niet dat we duimen zitten te draaien.” De […] Het b »»