Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Betaal voor waarde, niet voor tijd

door REDACTIE MR. WEBLOG 20-05-2019 Jaap Bosman, strategieconsultant, publiceerde samen met Vincent Cordo ‘Data & Dialogue, a relationship redefined’, over de verhouding tussen bedrijven en hun advocaten. Uurtje-factuurtje is een gedateerd concept. Waarde is waar het om draait. Hoe ondernemingen met hun advocaten omgaan en omgekeerd is een onderwerp dat Jaap Bosman al langere tijd fascineert en waarin hij inmiddels […] Het bericht Betaal voor waarde, niet voor tijd verscheen ee »»
Mr. Weblog

Ruud Hermans benoemd tot CPO-hoogleraar Geschiloplossing in de (inter)nationale privaatrechtelijke rechtspraktijk

door REDACTIE MR. WEBLOG 20-05-2019 Dr. mr. Ruud Hermans (1959, Den Haag) is met ingang van 1 juni 2019 benoemd tot CPO-hoogleraar bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit met als leeropdracht Geschiloplossing in de (inter)nationale privaatrechtelijke rechtspraktijk. Het betreft een leeropdracht voor twee jaren op de CPO-wisselleerstoel, de leerstoel van het Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs. De wisselleerstoelhouder levert een […] Het berich »»
Mr. Weblog

(Goed, een beetje of al) je best doen?

door REDACTIE MR. WEBLOG 20-05-2019 In contracten beloven partijen hun best te doen. Maar is het juridisch van belang om contractueel vast te leggen hoevéél je je best gaat doen? Veel Anglo-Amerikaanse rechters vinden van wel. Over het (vermeende) verschil tussen endeavours/reasonable endeavours/best endeavours etc. gaat de nieuwste Branch Out Legal English Blog. De HMS Endeavour, zo heette het schip […] Het bericht (Goed, een beetje of al) je best doen? verscheen eerst op Mr. Onli »»
Mr. Weblog

Egbert Dommering over informatierecht

door REDACTIE MR. WEBLOG 20-05-2019

Mr. van de week is Egbert Dommering, die 17 mei zijn boek ‘De Europese informatierechtsorde’ presenteerde op het Instituut voor Informatierecht (IViR) in Amsterdam. Dommering was hoogleraar informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam en advocaat bij Brinkhof, Buruma & Maris en Stibbe. U schetst in uw boek aan de hand van onder andere rechtspraak hoe […]

Het bericht Egbert Dommering over informatierecht verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Verkenning: nieuwe rechtsvorm voor sociale ondernemingen

door REDACTIE MR. WEBLOG 20-05-2019 Het kabinet verkent de mogelijkheden voor een nieuwe rechtsvorm voor sociale ondernemingen. Dat zijn bedrijven op het terrein van bijvoorbeeld energie en klimaat, zorg en onderwijs. Sociaal ondernemers kunnen op dit moment voor dezelfde (rechts)vormen kiezen als elke andere ondernemer. Het kabinet gaat de introductie verkennen van mogelijk nieuwe varianten, zoals een bv-m. Juridisch ingrijpend […] Het bericht Verkenning: nieuwe rechtsvorm voor so »»