Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Charlottes Law

Merkenrecht: advertentie GGZ inbreuk op Netflix?

door REDACTIE CHARLOTTES LAW 14-01-2019

Hoe werf je nu beter personeel dan door in te spelen op wat diezelfde doelgroep kent en graag doet? Dat is vast ook wat de GGZ Noord-Holland-Noord gedacht moet hebben, toen ze een soort parodie maakten op Netflix om daarmee nieuw personeel te werven. Maar is dit dan geen inbreuk op het merkrecht van Netflix? […]

The post Merkenrecht: advertentie GGZ inbreuk op Netflix? appeared first on Charlotte's Law & Fine Prints.

»»
Ellen Timmer - juridische artikelen

De droombaan van de inburgeraar | Nationale Ombudsman

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 14-01-2019 Abonnees van de nieuwsbrief van de Nationale Ombudsman komen tussen de nieuwsberichten ook merkwaardige voorvallen tegen, zoals de tandtechnicus die woede opwekte bij de politie en de hardloper die zich niet kon identificeren. Waar gehakt wordt, vallen spaanders, zullen we … Lees verder »»
Publiekrecht en Politiek

Rapport staatscommissie-Remkes mist politieke steun

door REDACTIE PUBLIEKRECHT EN POLITIEK 14-01-2019 Een deel van de bevolking voelt zich niet vertegenwoordigd in het politieke stelsel en daarom moet het stelsel bij de tijd worden gebracht. Dat is het kernprobleem dat door de Staatscommissie-Remkes is neergelegd in  haar eindrapport. Er worden mooie historische vergezichten geschetst en de feitelijke analyse van de staatscommissie is degelijk en overtuigend. Maar de […] »»
AMS Advocaten

Kan bank zorgplicht schenden door woning te veilen?

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 14-01-2019 Het is inherent aan executieveilingen dat huizen op een veiling weggaan voor een bedrag lager dan de marktwaarde. Mede als gevolg daarvan ontstaat dan vaak een restschuld. Die restschuld moet in beginsel aan de hypotheekverstrekker (veelal een bank) worden terugbetaald. De bank heeft in de executiefase (d.w.z. de fase waarin de bank een woning veilt) echter niet helemaal vrij spel. Ook in die fase heeft de bank zorgplicht. Advocaat Hein Hoogendoo »»
AMS Advocaten

Curator die dagvaarding aan bestuurder enkel openbaar betekende door rechtbank teruggefloten

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 14-01-2019 Sommige mensen staan, terwijl zij wel gewoon in Nederland wonen, niet in de gemeentelijke basisadministratie ingeschreven. Zij hebben dan formeel geen vaste woon- of verblijfplaats. Als iemand een gerechtelijke procedure tegen iemand wil opstarten gebeurt dat normaal gezien door een deurwaarder een dagvaarding te laten betekenen op het adres waar de desbetreffende persoon ingeschreven staat. Maar wat nu als iemand, al dan niet expres, nergens (me »»