Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Life Sciences en Recht

Raoul Soullié: dwanglicentie in het octrooirecht

door REDACTIE LIFE SCIENCES EN RECHT 27-03-2020 Raoul-Soullie-5e7dfc26-6b64-4f91-85b4-54Categories: Octrooirecht
In het octrooirecht is de dwanglicentie een maatregel die in elke academische cursus wordt besproken, maar die discussie wordt meestal afgesloten met de opmerking: "In de praktijk wordt deze maatregel nooit uitgevoerd". Zal de huidige pandemie daar verandering in brengen? Lees hier het hele (Engelstalige) artikel In case of a cure: A compulsory licence as the last resort van Raoul Soullié op Leidenlawblog.nl. »»
Life Sciences en Recht

Rudi Holzhauer: octrooirecht en corona-bestrijdingsmiddelen

door REDACTIE LIFE SCIENCES EN RECHT 27-03-2020 Categories: OctrooirechtAf en aan lezen we berichten over de beperkte beschikbaarheid van corona-bestrijdingsmiddelen. Waar dat om fysieke beperkingen gaat zullen die moeten worden aangesproken door “extra productie”. Een beetje oorlogsindustrie kan in deze tijd geen kwaad, natuurlijk. "Het ontbreekt momenteel echter aan de essentiële ondersteuning waarin alleen de staat kan voorzien: tijdelijke dwanglicenties op intellectueel eigendom zijn nod »»
Life Sciences en Recht

Werkwijze van de Rechtspraak na 6 april

door REDACTIE LIFE SCIENCES EN RECHT 26-03-2020 de-Rechtspraak-5e78a056-511c-4ba8-8ab9-6In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de Rechtspraak besloten vanaf dinsdag 17 maart alle rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges te sluiten. Deze situatie zal ook na 6 april worden voortgezet. Urgente zaken gaan wel door. De Rechtspraak heeft een overzicht gepubliceerd van urgente zaken.   »»
Life Sciences en Recht

Duitsland neemt niet deel aan Unified Patent Court

door REDACTIE LIFE SCIENCES EN RECHT 23-03-2020 Duitse-vlag-Pixabay-5e78af45-c4d4-4d54-8Duitsland treedt niet toe tot het Unified Patent Court (UPC). Het Duitse constitutionele hof stelde afgelopen vrijdag dat het rechtspraakverdrag (het UPC Agreement) in strijd is met de Duitse grondwet. Eind februari maakte het Verenigd Koninkrijk bekend af te zien van deelname aan de nieuwe Europese octrooirechtbank. »»
Life Sciences en Recht

Tijdelijke regeling civiele dagvaardingszaken bij de hoven

door REDACTIE LIFE SCIENCES EN RECHT 23-03-2020 In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de Rechtspraak een tijdelijk afwijkende regeling voor civiele dagvaardingszaken bij de hoven ingesteld (toepassing uitzonderingsbepaling artikel 1.18 LPR): In afwijking van het Landelijk procesreglement voor civiele dagvaardingszaken bij de gerechtshoven gelden vanaf heden tot nader order de volgende afwijkingen. Voor het overige wordt het reglement onverkort toegepast. 1. Een verzoek om uitst »»