Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Wezen gaat voor schijn

Er is er een jarig

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 13-06-2019

Vandaag ben ik jarig. Daarom heb ik mezelf op een vrije dag getrakteerd. Ter verhoging van de feestvreugde ook een zaak waarin een verjaardag centraal staat. Eigenlijk is die zaak niet zo feestelijk. Iemand raakt gewond in het verkeer, terwijl ze gebak ophaalt om collega’s te trakteren.  Vervolgens is de vraag of de werkgever de … Continue reading Er is er een jarig

The post Er is er een jarig appeared first on Wezen Gaat Voor Schijn.

»»
Wezen gaat voor schijn

Coupe Pyrrus

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 08-05-2019 Een overwinningsnederlaag. Dat is de eindstand in de zaak New Hairstyle over de billijke vergoeding na een onrechtmatig ontslag. In 2017 oordeelde de Hoge Raad dat het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden die vergoeding op de verkeerde manier had berekend. Zie daarover mijn blog Geknipt en geschoren. Begin 2019 doet het Hof Den Bosch uitspraak in de vervolgprocedure. En dat … Continue reading Coupe Pyrrus → The post Coupe Pyrrus appeared first on Wezen »»
Wezen gaat voor schijn

Kent liefde geen grenzen?

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 14-02-2019 Zeker op Valentijnsdag leidt liefde tot excessen. Tonnen chocola, hectoliters parfum, hele kuddes knuffelbeertjes en kliometers rode kant gaan er doorheen om het feest der liefde luister bij te zetten. Restaurants zijn volgeboekt en voor bloemisten staan de mensen in de rij, voor een mooie bos rode rozen. Om over hetgeen de post bezorgt nog … Continue reading Kent liefde geen grenzen? → The post Kent liefde geen grenzen? appeared first on Wezen G »»
Wezen gaat voor schijn

Zoek de verschillen

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 23-01-2019 Klinken de volgende regels bekend? Arbeidsrecht is een laatnegentiende-eeuwse uitvinding. Het is bedoeld om onmondige, ongeletterde en onderdrukte fabrieks- en landarbeiders tegen de grillen van de baas te beschermen. Daarom is de arbeidsovereenkomst opgetuigd met allerlei beschermende regels. Minimumloon, betaalde vakantie, ontslagvergoedingen, aansprakelijkheid voor bedrijfsongevallen: het is maar een greep uit meer, heel veel meer. … Continue »»
Wezen gaat voor schijn

When the music’s over

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 19-12-2018 Ooit gehoord van de musical Sky? Nee waarschijnlijk. En dat was dan ook precies het probleem met deze voorstelling. Er kwam veel te weinig publiek. Vandaar dat Sky voortijdig werd stopgezet. En dat leidde tot een ontslagzaak. De producent (Sky B.V.) dacht namelijk een juridisch handigheidje te hebben bedacht om de medewerkers simpel te kunnen wegsturen. … Continue reading When the music’s over → The post When the music’s over appeared first on We »»