Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

AMS Advocaten

UPDATE: Afschaffing Werktijdverkorting en invoering Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 28-05-2020 De Telegraaf kopte zojuist al: “site aanvraag werktijdverkorting plat”. Dit is een logisch gevolg van de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die gistermiddag werden afgekondigd. Ook wij ontvangen toenemende vragen over dit onderwerp. Wat houdt de werktijdverkorting precies in? Hoeveel loon dient de werkgever door te betalen? Een goed moment voor een praktisch stappenplan voor het aanvragen van de werktijdverkorting. Arbei »»
Mr. Weblog

Lector van het jaar vernieuwt juridisch onderwijs

door REDACTIE MR. WEBLOG 28-05-2020 Colette Cuijpers van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys is gekozen tot Lector van het Jaar 2020. Daar bekleedt zij het lectoraat Recht & Digitale Technologie. De verkiezing is opgezet door ScienceGuide, en gebeurde donderdagmiddag 28 mei live tijdens een webinar. Het thema van de prijs was dit jaar onderwijsinnovatie: welke lector slaagt er het beste in […] Het bericht Lector van het jaar vernieuwt juridisch onderwijs verscheen eerst op Mr »»
Mr. Weblog

Overname-advocaten zitten te duimendraaien

door REDACTIE MR. WEBLOG 28-05-2020

Het coronavirus heeft in rap tempo de Nederlandse overnamemarkt gehalveerd. Het zijn zeer magere maanden voor advocaten die zich bezighouden met fusies en overnames. Gezien het aantal afgesloten deals hebben ze minder te doen en houden er minder aan over. Uit cijfers van MenA.nl blijkt dat het aantal deals in de lockdown-maanden (maart en april) […]

Het bericht Overname-advocaten zitten te duimendraaien verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Jaarverslag Huis voor Klokkenluiders: bouwen aan de toekomst

door REDACTIE MR. WEBLOG 28-05-2020 Het jaar 2019 stond bij het Huis voor Klokkenluiders in het teken van bouwen aan de toekomst. 2019 was voor het Huis voor Klokkenluiders een jaar waarin naast het dagelijkse werk ook werkprocessen zijn gestroomlijnd, nieuwe bestuursleden zijn aangetreden, een duurzame visie is ontwikkeld, internationale allianties zijn aangegaan en de eerste onderzoeken zijn afgerond. Dat […] Het bericht Jaarverslag Huis voor Klokkenluiders: bouwen aan de toekoms »»
Mr. Weblog

Chris Zeevenhooven: “Ik wil blijven groeien met sterke advocaten om mij heen”

door REDACTIE MR. WEBLOG 28-05-2020

Overstap van de week is Chris Zeevenhooven. Ze is per 1 mei 2020 arbeidsrechtpartner bij Penrose. Hiervoor hield ze kantoor onder haar eigen naam. Van harte gefeliciteerd met deze stap. U bent begonnen tijdens de lockdown. Kunt u nu uw draai wel vinden? Ja, ik kan mijn draai uitstekend vinden. Ik ben de afgelopen maanden […]

Het bericht Chris Zeevenhooven: “Ik wil blijven groeien met sterke advocaten om mij heen” verscheen eerst op Mr. Online.

»»