Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Rechtblog

Jan Roos hoort OM in hoger beroep dubbele geldboete eisen

door REDACTIE RECHTBLOG 11-08-2020 De 43-jarige opiniemaker Jan Roos heeft in hoger beroep een geldboete van 1500 tegen zich horen eisen wegens mishandeling van een 16-jarige jongen in de gemeente Bergen. De politierechter in Alkmaar veroordeelde Roos vorig jaar voor zijn gedrag tot een onvoorwaardelijke geldboete. Volgens Roos werd hij bedreigd en heeft hij zich alleen maar verweerd. Het … Jan Roos hoort OM in hoger beroep dubbele geldboete eisen Lees verder » Het bericht Jan R »»
Rechtblog

Rechtbanken openen deuren weer voor publiek

door REDACTIE RECHTBLOG 10-08-2020 De Nederlandse rechtbanken openen per 17 augustus hun deuren weer voor publiek. Om een rechtszaak te kunnen bijwonen moet men zich vooraf per e-mail aanmelden. Op deze manier kan rekening worden gehouden met de beschikbare (nog beperkte) capaciteit in de zittingszaal en in de gebouwen. De (beperkte) openstelling van de rechtszaal voor publiek is een … Rechtbanken openen deuren weer voor publiek Lees verder » Het bericht Rechtbanken openen deure »»
Rechtblog

OM brengt strafrechtadvocaten in verband met lekken geheime onderzoeksinformatie

door REDACTIE RECHTBLOG 10-08-2020 In de Marengo-strafzaak verdenkt het OM meerdere topadvocaten ervan geheime informatie aan de criminele organisatie rondom Ridouan Taghi te hebben gelekt. Dat melden het AD en de Telegraaf. De advocaten Khalid Kasem en Yassine Bouchikhi worden genoemd en ook raadslieden van het kantoor Ficq & Partners. Ook zou er sprake zijn van contante betalingen van … OM brengt strafrechtadvocaten in verband met lekken geheime onderzoeksinformatie Lees v »»
Vallenduuk

Transportvergunning vs. de Wet Bibob

door REDACTIE VALLENDUUK 10-08-2020 De Eurovergunning is dé ondernemersvergunning voor transportbedrijven. Alle bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg moeten in het bezit zijn van zo’n vergunning. De vergunning kan worden aangevraagd bij de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO). Zonder Eurovergunning geen transportbedrijf, zo simpel is het eigenlijk. Het is in mijn ogen dan ook het belangrijkste ‘papiertje’ voor de onderneming. Eenma »»
Rechtblog

Ontslag directeur Haga Lyceumwas onterecht. School hoeft hem niet aan het werk te zetten.

door REDACTIE RECHTBLOG 08-08-2020 Het ontslag op staande voet van de directeur van het Haga Lyceum was onterecht. Toch is het Haga niet verplicht hem weer aan het werk te laten gaan. Dat is de uitkomst van een kort geding. Directe aanleiding voor het ontslag was onder andere de beschuldiging dat de directeur beelden van de SIO-voorzitter van beveiligingscamera’s … Ontslag directeur Haga Lyceumwas onterecht. School hoeft hem niet aan het werk te zetten. Lees verder » Het bericht »»