Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Rechtblog

Kantoor van advocaat Jan-Hein Kuijpers in Amsterdam beschoten

door REDACTIE RECHTBLOG 07-08-2020 Het kantoorpand van Kuijpers & Nillesen Advocaten in Amsterdam waar o.a. Jan-Hein Kuijpers werkt is vannacht of vanmorgen in de vroege ochtend beschoten. In een raam naast de voordeur is zeker één kogelinslag te zien. Een deel van de straat is afgezet en de recherche doet uitgebreid onderzoek. Buurtbewoners die bij hun auto willen, worden … Kantoor van advocaat Jan-Hein Kuijpers in Amsterdam beschoten Lees verder » Het bericht Kantoor van a »»
Rechtblog

Ouder sleept Maastrichtse school voor de rechter

door REDACTIE RECHTBLOG 07-08-2020 Een bezorgde ouder van een leerling van de Talententuin (IvOO SO) heeft het kort geding aangespannen tegen stichting Mosa Lira, waar de school onder valt. De ouder in kwestie heeft samen met de andere ouders in april te horen gekregen dat de school gedurende de zomervakantie verhuist naar een andere locatie binnen de stad, terwijl … Ouder sleept Maastrichtse school voor de rechter Lees verder » Het bericht Ouder sleept Maastrichtse school voor »»
Rechtblog

[AboutLaw podcast] Legal Tech & kansen voor advocatenkantoren (afl. 41)

door REDACTIE RECHTBLOG 06-08-2020 In deze podcast gaan we in gesprek met Jeroen Zweers, Legal Innovation Consultant bij NOUN, over de huidige stand van zaken in de Nederlandse legal tech-markt. Zijn advocatenkantoren überhaupt bezig met legal tech oplossingen voor cliënten? Hoe maak je – in deze tijd van Corona – als advocatenkantoor je werkprocessen slimmer met behulp van technologie? … [AboutLaw podcast] Legal Tech & kansen voor advocatenkantoren (afl. 41) Lees verder » H »»
Rechtblog

Gemeente Katwijk hoeft geen duurzame kleinschalige jeugdhulpvoorziening binnen een straal van 30 kilometer te bieden

door REDACTIE RECHTBLOG 06-08-2020 De voorzieningenrechter in Den Haag heeft vandaag geoordeeld dat het College van B&W van de gemeente Katwijk heeft voorzien in een passend aanbod voor jeugdhulp voor een 14-jarige jongen uit Katwijk. De vordering van zijn ouders om uiterlijk op 1 augustus 2020 te voorzien in een passend en kwalitatief toereikend zorgaanbod, is afgewezen. Dat geldt … Gemeente Katwijk hoeft geen duurzame kleinschalige jeugdhulpvoorziening binnen een straal va »»
Rechtblog

Veel crypto-ondernemers stoppen vanwege aanpassing Wwft. Kunt u nog (wel) cryptodiensten aanbieden?

door REDACTIE RECHTBLOG 20-07-2020 Op 21 mei 2020 is de vijfde Europese anti-witwasrichtlijn (AMLD5) in Nederland geïmplementeerd. De AMLD5 en de daarop gebaseerde Nederlandse Implementatiewet AMLD5 hebben onder meer geleid tot een aanscherping en verbreding van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Drijft u een onderneming die gericht is op cryptovaluta, dan geldt vanaf … Veel crypto-ondernemers stoppen vanwege aanpassing Wwft. Kunt u nog (we »»