Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Rechtblog

Kabinet komt met wet om maximale straf voor doodslag te verhogen

door REDACTIE RECHTBLOG 24-09-2020

De maximale straf voor doodslag gaat omhoog van 15 naar 25 jaar. Ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Dekker (Rechtsbescherming) hebben een wetsvoorstel voorbereid waarin dat wordt geregeld. Burgers en instanties kunnen nu commentaar geven op het voorstel, voordat het wordt ingediend bij de Tweede Kamer.

Het bericht Kabinet komt met wet om maximale straf voor doodslag te verhogen verscheen eerst op Rechtblog.

»»
Rechtblog

Dier&Recht pleit voor verbod op aangespannen paardensport

door REDACTIE RECHTBLOG 24-09-2020 De aangespannen paardensport gebruikt standaard pijnlijke dwangmiddelen om paarden in volstrekt onnatuurlijke houdingen te forceren. Pogingen vanuit de paardensector om de sport diervriendelijker te maken, lopen steevast stuk op onwil bij de verenigingen. Stichting Dier&Recht roept op tot wetgeving om paarden te beschermen tegen de uitwassen van de paardensport. Pijn en dwang in paardensport Bij … Dier&Recht pleit voor verbod op aangesp »»
Rechtblog

Bindend Advies in het Herstelkader voor uw renteswap: de voorwaarden en voordelen op een rij

door REDACTIE RECHTBLOG 23-09-2020

In een eerder artikel sprak ik over de mogelijkheid van Bindend Advies, om zo de compensatie voor uw renteswap te verhogen, zonder het ontvangen voorschot terug te hoeven betalen. In dit vervolgartikel ga ik nader in op Bindend Advies. Onder welke omstandigheden is dit zinvol?

Het bericht Bindend Advies in het Herstelkader voor uw renteswap: de voorwaarden en voordelen op een rij verscheen eerst op Rechtblog.

»»
Rechtblog

Geschrapte ex-advocaat moet tonnen terugbetalen aan Kazachse mijnbouwers

door REDACTIE RECHTBLOG 23-09-2020

Een geschrapte advocaat en zijn voormalige kantoor in het Friese Burgum zijn onlangs door de rechtbank veroordeeld tot terugbetaling ruim een half miljoen euro aan een mijnbouwbedrijf uit Kazachstan. Vanwege dezelfde zaak werd de advocaat eind 2019 – voor de tweede keer – van het tableau geschrapt.

Het bericht Geschrapte ex-advocaat moet tonnen terugbetalen aan Kazachse mijnbouwers verscheen eerst op Rechtblog.

»»
Rechtblog

Arrest Hof: keuze turboliquidatie niet onrechtmatig

door REDACTIE RECHTBLOG 23-09-2020 Een turboliquidatie is een snelle en simpele manier om een onderneming zonder baten te ontbinden. Helaas blijkt dat er in de praktijk misbruik wordt gemaakt van deze mogelijkheid om een faillissement te ontlopen. In onze blogs zijn al diverse uitspraken behandeld waarin een schuldeiser een bestuurder aansprakelijk houdt voor de keuze om tot turboliquidatie over … Arrest Hof: keuze turboliquidatie niet onrechtmatig Lees verder » Het bericht Arre »»