Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

NJBlog

‘Europa’ verankeren in de Nederlandse Grondwet?

door TOM BARKHUYSEN 17-06-2019 Vooraf Tom Barkhuysen: Sinds de Tweede Wereldoorlog is op Europees en internationaal niveau een cruciaal en dynamisch constitutioneel raamwerk ontstaan dat voor Nederland dezelfde functie vervult als een grondwet, maar zonder dat dit een grondwettelijke … »»
NJBlog

‘Europa’ verankeren in de Nederlandse Grondwet?

door TOM BARKHUYSEN 17-06-2019 Het voorstel om de EU in de Grondwet op te nemen verdient een serieuze behandeling, maar het moet wel worden verbreed. »»
Wezen gaat voor schijn

Er is er een jarig

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 13-06-2019

Vandaag ben ik jarig. Daarom heb ik mezelf op een vrije dag getrakteerd. Ter verhoging van de feestvreugde ook een zaak waarin een verjaardag centraal staat. Eigenlijk is die zaak niet zo feestelijk. Iemand raakt gewond in het verkeer, terwijl ze gebak ophaalt om collega’s te trakteren.  Vervolgens is de vraag of de werkgever de … Continue reading Er is er een jarig

The post Er is er een jarig appeared first on Wezen Gaat Voor Schijn.

»»
Vallenduuk

Slapend dienstverband

door REDACTIE VALLENDUUK 12-06-2019 Een arbeidsongeschikte werknemer die langer dan twee jaar ziek is, kan recht hebben op een transitievergoeding aan het einde van het dienstverband. Voor veel werkgevers geen aantrekkelijk idee. Zij hebben namelijk al twee jaar loon doorbetaald tijdens ziekte en deze transitievergoeding kan, zeker bij een lang dienstverband, fors zijn. Voor sommige werkgevers is dit een reden om de arbeidsovereenkomst na twee jaar ziekte niet op te zeggen, maar ‘s »»
Rechtblog

Hoge Raad: veroordeling van ‘Syriëganger’ definitief

door REDACTIE RECHTBLOG 11-06-2019

De veroordeling van een man uit Arnhem die naar Syrië wilde reizen tot 42 maanden gevangenisstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk wegens – [...]

Het bericht Hoge Raad: veroordeling van ‘Syriëganger’ definitief verscheen eerst op Rechtblog.

»»