Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Wezen gaat voor schijn

Arbeidsrecht in tijden van corona

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 18-03-2020 Het zijn rare tijden. Het openbare leven komt steeds meer stil te liggen. Collegezalen, café’s en kerken zijn dicht. De schappen in de supermarkten zijn leeggetrokken. Geen blikgroente of wc-papier meer te krijgen, zo af en toe. Er spelen nu vast belangrijkere vragen, letterlijk van leven en dood. Toch wil ik hier ingaan op arbeidsrecht … Continue reading "Arbeidsrecht in tijden van corona" The post Arbeidsrecht in tijden van corona appeared fir »»
Wezen gaat voor schijn

Oud en nieuw

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 01-01-2020

Misschien dat het tussen de knallende kurken en de ontploffende zevenklappers niet is opgevallen. Maar er is vannacht, klokslag 12 uur, iets bijzonders gebeurd. In een klap zijn ongeveer een half miljoen ambtenaren werknemer geworden. Voor hen geldt nu het arbeidsrecht. Hoe kan dat? is werken voor de overheid niet iets heel anders dan werken …

The post Oud en nieuw appeared first on Wezen Gaat Voor Schijn.

»»
Wezen gaat voor schijn

Er is er een jarig

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 13-06-2019

Vandaag ben ik jarig. Daarom heb ik mezelf op een vrije dag getrakteerd. Ter verhoging van de feestvreugde ook een zaak waarin een verjaardag centraal staat. Eigenlijk is die zaak niet zo feestelijk. Iemand raakt gewond in het verkeer, terwijl ze gebak ophaalt om collega’s te trakteren.  Vervolgens is de vraag of de werkgever de …

The post Er is er een jarig appeared first on Wezen Gaat Voor Schijn.

»»
Wezen gaat voor schijn

Coupe Pyrrus

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 08-05-2019 Een overwinningsnederlaag. Dat is de eindstand in de zaak New Hairstyle over de billijke vergoeding na een onrechtmatig ontslag. In 2017 oordeelde de Hoge Raad dat het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden die vergoeding op de verkeerde manier had berekend. Zie daarover mijn blog Geknipt en geschoren. Begin 2019 doet het Hof Den Bosch uitspraak in de vervolgprocedure. En dat … Continue reading "Coupe Pyrrus" The post Coupe Pyrrus appeared first on Wezen »»
Wezen gaat voor schijn

Kent liefde geen grenzen?

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 14-02-2019 Zeker op Valentijnsdag leidt liefde tot excessen. Tonnen chocola, hectoliters parfum, hele kuddes knuffelbeertjes en kliometers rode kant gaan er doorheen om het feest der liefde luister bij te zetten. Restaurants zijn volgeboekt en voor bloemisten staan de mensen in de rij, voor een mooie bos rode rozen. Om over hetgeen de post bezorgt nog … Continue reading "Kent liefde geen grenzen?" The post Kent liefde geen grenzen? appeared first on Wezen »»