Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

AMS Advocaten

Aannemer aansprakelijk voor oncomfortabele temperatuur in woning?

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 26-10-2020 Na oplevering van een woning blijft de aannemer aansprakelijk als zich verborgen gebreken voordoen. Als voorwaarde geldt wel dat de opdrachtgever tijdig moeten hebben geklaagd. De Raad van arbitrage Particuliere geschillenbeslechting buiten de overheidsrechtspraak om. » Meer over arbitrage Arbitrage deed onlangs een interessante uitspraak over de vraag of bewoners van een woning tijdig hadden geklaagd … Continued Het bericht Aannemer aansprakelij »»
AMS Advocaten

Mag een werkgever zichtbare tatoeages op het werk verbieden?

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 23-10-2020 Het is ieders goed recht om een tatoeage te laten zetten. Zo’n tatoeage is vaak heel persoonlijk. Maar bij werkgevers rijst weleens de vraag of zij werknemers kunnen verplichten hun tatoeages te verbergen onder werktijd. Op grond van de wet heeft een werkgever namelijk het recht voorschriften te geven met betrekking tot het uitvoeren van het werk en het gedrag binnen de organisatie. Aan deze voorschriften dienen werknemers zich te houden. Dat is »»
AMS Advocaten

Hoe rechters oordelen over huurprijsvermindering vanwege de coronacrisis

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 20-10-2020 Nu een gedeeltelijke lockdown is ingegaan, worden veel ondernemingen weer geconfronteerd met omzetderving en gedwongen sluitingen. Verhuurders van bedrijfsruimten krijgen daardoor wellicht (en mogelijk voor de tweede keer) het verzoek om huurprijsvermindering. In hoeverre zijn zij daartoe gehouden? Die vraag is de afgelopen maanden meermaals aan de orde gekomen in rechtszaken tussen huurders en verhuurders. Advocaat huurrecht Denise Janssen bespr »»
AMS Advocaten

Mag men de voortzetting van een franchiseovereenkomst vorderen in een kortgeding?

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 19-10-2020 In een recent geschil vorderde een franchisenemer voortzetting van de franchiseovereenkomst met De Hypotheker. De looptijd van deze overeenkomst Een meerzijdige rechtshandeling, waarbij een of meer partijen jegens een of meer andere partijen een verbintenis aangaan. » Meer over overeenkomst overeenkomst was verstreken en De Hypotheker wilde de franchise De overeenkomst waarbij de franchisenemer tegen een … Continued Het bericht Mag men de voortze »»
AMS Advocaten

Geldt het belemmeringsverbod uit artikel 9a Waadi ook voor het uitzenden van een zzp’er?

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 16-10-2020 Uitzendwerkgevers en detacheringsbureaus mogen niet verhinderen dat er een arbeidsovereenkomst tot stand komt tussen de ter beschikking gestelde werknemer en de partij aan wie deze werknemer ter beschikking is gesteld. Dit staat bekend als het belemmeringsverbod, zoals dat is opgenomen in artikel 9a van de Waadi. In 2017 heeft de Hoge Raad uitgemaakt dat dit belemmeringsverbod ruim uitgelegd moet worden. Ook de situatie waarin een gedetacheerde w »»