Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Contracten en Corona

door REDACTIE MR. WEBLOG 30-03-2020

Valt het corona-virus onder “overmacht” of niet? Speciaal in Anglo-Amerikaanse contracten waar de Force Majeure-clausules een stuk belangrijker zijn, is dit een punt van veel discussie. Over de machteloosheid van taal in tijden van corona kunt u lezen in de nieuwste Branch Out Legal English Blog. Blijf gezond! Nu door corona-perikelen veel bedrijven niet meer […]

Het bericht Contracten en Corona verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Vrij verkeer van personen is plots niet meer zo vrij

door REDACTIE MR. WEBLOG 30-03-2020 De Europese binnengrenzen raken steeds verder gesloten. Maar we hadden toch het vrije verkeer van personen, een van de peilers van de Europese Unie? Advocaat en oud-EU-docent Katja Heede van RWV Advocaten (Leiden) piekert erover, aan haar keukentafel annex kantoor. “Ook geen Europeaan komt zomaar Schengen (dorp) in” kopte de Volkskrant op donderdag 26 maart. […] Het bericht Vrij verkeer van personen is plots niet meer zo vrij verscheen eerst op M »»
Cassatieblog

Voortaan ook na een tussenuitspraak mededelingsplicht voor gerechten over rechterswissel

door REDACTIE CASSATIEBLOG 30-03-2020 HR 20 maart 2020, ECLI:NL:HR:2020:472 Indien na de mondelinge behandeling een of meer rechters ten overstaan van wie de behandeling heeft plaatsgevonden worden vervangen, dient het gerecht dit vóór de eerstvolgende uitspraak mee te delen aan partijen. Dit geldt voor elke uitspraak waarin een rechter ten overstaan van wie de mondelinge behandeling heeft plaatsgevonden wordt […] »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Bevriezen van bankrekeningen van ‘Accidental Americans’ op Reporter Radio | FATCA

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 30-03-2020 Het lot van de ‘Accidental Americans’ (meer info hier) heeft mijn belangstelling, omdat de overheid van de Verenigde Staten via Nederlandse banken naleving van Amerikaans recht afdwingt, onder meer de Amerikaanse ‘FATCA’ wet. Deze problematiek geeft aan dat de internationale … Lees verder »»
Internetrecht door Arnoud Engelfriet

Is er eigenlijk geen ouderlijke toestemming nodig voor afstandsles met minderjarigen?

door REDACTIE INTERNETRECHT DOOR ARNOUD ENGELFRIET 30-03-2020 Door ICT-jurist Arnoud Engelfriet. Een lezer vroeg me: Als school in het voortgezet onderwijs werken wij nu met videolessen. Dat gaat prima, en wat erg prettig werkt is dat de leerlingen ook in beeld komen. Dat voelt voor iedereen persoonlijker. Echter, nu vragen wij ons toch af of dit wel mag van de AVG, een aantal ouders gaf aan... Lees verder Het bericht Is er eigenlijk geen ouderlijke toestemming nodig voor afstandsles met minderjarigen? vers »»