Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

IE-Forum

Auteursrecht grafisch ontwerp uitgeput na wederverkoop vrachtwagens

door REDACTIE IE-FORUM 11-08-2020 Categories: Auteursrecht, ProcesrechtRechtbank Midden-Nederland 5 aug 2020, IEF 19362; (Eiseres tegen Lukassen) Rechtbank Midden-Nederland 5 augustus 2020, IEF 19362; 8416036 UC EXPL 20-2392 ID/963 (Eiseres tegen Lukassen) Auteursrecht. Procesrecht. Lukassen had in het verleden een aantal vrachtwagens gekocht waarop een grafisch ontwerp was aangebracht waarin foto’s van eiseres waren verwerkt. Lukassen had een sticker met haar eigen bedrijfsnaa »»
IE-Forum

Indicatietarieven octrooizaken per 1 september a.s.

door REDACTIE IE-FORUM 11-08-2020 Categories: Octrooirecht, ProcesrechtIndicatietarieven octrooizaken per 1 september a.s. 1. Sinds de inwerkingtreding van de Handhavingsrichtlijn op 29 april 2006 is in octrooizaken art. 14 van die Richtlijn (respectievelijk na de implementatie van art. 14) art. 1019h Rv toegepast: "De verliezende partij wordt veroordeeld in redelijke en evenredige gerechtskosten en andere kosten tenzij de billijkheid zich daartegen verzet." 2. Anders dan in an »»
Rechtblog

Jan Roos hoort OM in hoger beroep dubbele geldboete eisen

door REDACTIE RECHTBLOG 11-08-2020 De 43-jarige opiniemaker Jan Roos heeft in hoger beroep een geldboete van 1500 tegen zich horen eisen wegens mishandeling van een 16-jarige jongen in de gemeente Bergen. De politierechter in Alkmaar veroordeelde Roos vorig jaar voor zijn gedrag tot een onvoorwaardelijke geldboete. Volgens Roos werd hij bedreigd en heeft hij zich alleen maar verweerd. Het … Jan Roos hoort OM in hoger beroep dubbele geldboete eisen Lees verder » Het bericht Jan R »»
Rechtblog

Rechtbanken openen deuren weer voor publiek

door REDACTIE RECHTBLOG 10-08-2020 De Nederlandse rechtbanken openen per 17 augustus hun deuren weer voor publiek. Om een rechtszaak te kunnen bijwonen moet men zich vooraf per e-mail aanmelden. Op deze manier kan rekening worden gehouden met de beschikbare (nog beperkte) capaciteit in de zittingszaal en in de gebouwen. De (beperkte) openstelling van de rechtszaal voor publiek is een … Rechtbanken openen deuren weer voor publiek Lees verder » Het bericht Rechtbanken openen deure »»
Rechtblog

OM brengt strafrechtadvocaten in verband met lekken geheime onderzoeksinformatie

door REDACTIE RECHTBLOG 10-08-2020 In de Marengo-strafzaak verdenkt het OM meerdere topadvocaten ervan geheime informatie aan de criminele organisatie rondom Ridouan Taghi te hebben gelekt. Dat melden het AD en de Telegraaf. De advocaten Khalid Kasem en Yassine Bouchikhi worden genoemd en ook raadslieden van het kantoor Ficq & Partners. Ook zou er sprake zijn van contante betalingen van … OM brengt strafrechtadvocaten in verband met lekken geheime onderzoeksinformatie Lees v »»