Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

De bloggende advocaat

De kernwaarde onafhankelijkheid

door REDACTIE DE BLOGGENDE ADVOCAAT 22-02-2020

Sinds 1 januari 2015 zijn in de Advocatenwet de vijf kernwaarden van de advocatuur opgenomen.[1] In dit blog bespreek ik wat kernwaarden zijn en besteed ik extra aandacht aan de kernwaarde onafhankelijkheid. Wat zijn kernwaarden? De kernwaarden waren in 2015 geen nieuw fenomeen. In de Advocatenwet is slechts opgeschreven wat al bestaande waarden en normen […]

Het bericht De kernwaarde onafhankelijkheid verscheen eerst op De Bloggende Advocaat.

»»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Sanctieregelgevingszoekplaatje / Sanctiewet 1977

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 22-02-2020 Via de Nederlandse Sanctiewet 1977 gelden in Nederland sanctieregels die door de Europese regelgever zijn vastgesteld. Die sanctieregels zijn op de site van European Union External Action (EEAS) niet meer als één pdf-bestand te vinden. Het enige wat daar te … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

De leverancier als ‘cliënt’ van de Wwft-plichtige | overheid in witwasbestrijdingsverwarring

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 22-02-2020 Met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) wordt geen misdaad bestreden. Wel is de wet een bron van bizarre bureaucratie. De nieuwste rariteit kwam ik tegen in de concept-richtsnoeren die door NOB en NBA, de … Lees verder »»
Mr. Weblog

Houthoff levert bijdrage aan klimaatgids

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-02-2020 Houthoff heeft een bijdrage geleverd aan de Lex Mundi Global Climate Change Guide. Deze gids geeft informatie over beleid, maatregelen en wetgeving op het gebied van klimaatverandering in meer dan dertig jurisdicties. Klimaatverandering en de regelgeving die daarmee te maken zal gevolgen hebben voor de bestaande bedrijfsmodellen. Het kan leiden tot innovatie, alternatieve vormen van samenwerking, nieuwe […] Het bericht Houthoff levert bijdrage aa »»
Charlottes Law

Mag je een opgenomen gesprek publiceren?

door REDACTIE CHARLOTTES LAW 21-02-2020

Mag je een opgenomen gesprek publiceren? Soms is de opname al strafbaar, maar niet als je er zelf aan hebt deelgenomen. Publiceren mag alleen als dat de privacy van de ander niet teveel schendt.

The post Mag je een opgenomen gesprek publiceren? appeared first on Charlotte's Law & Fine Prints.

»»