Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Rechtblog

OM wil diversiteit in parketleiding vergroten met ‘anders geschoolden’

door REDACTIE RECHTBLOG 26-10-2020 Het Openbaar Ministerie is op zoek naar leidinggevenden en bestuurders van buiten de organisatie, die tijdelijk deel zullen uitmaken van de parketleiding van een van de arrondissementsparketten. Deze bestuurders worden in een tot maximaal twee jaar intern opgeleid, waarna zij kans maken op een topfunctie binnen het OM. Met de ‘anders geschoolde’ leidinggevenden en bestuurders … OM wil diversiteit in parketleiding vergroten met ‘anders geschoold »»
Rechtblog

Motorclub Caloh Wagoh wenst rechtbank ‘lekker de tering’

door REDACTIE RECHTBLOG 26-10-2020

Het is niet duidelijk of de civiele procedure om motorclub Caloh Wagoh Main Triad te verbieden, maandag door kan gaan. De advocaat die namens een aantal belanghebbenden optreedt, vindt dat de club niet tijdig en op de juiste manier op de hoogte is gebracht van de zaak.

Het bericht Motorclub Caloh Wagoh wenst rechtbank ‘lekker de tering’ verscheen eerst op Rechtblog.

»»
Rechtblog

Wachten op taxiklant mag niet in voetgangersgebied

door REDACTIE RECHTBLOG 26-10-2020

Je klant in en uit laten de taxi laten stappen in een voetgangersgebied is wat anders dan in dat gebied op diezelfde passagier wachten. En het verschil tussen daartussen is 140 euro, want dat is de boete die een taxichauffeur ook na een hoger beroep moet betalen.

Het bericht Wachten op taxiklant mag niet in voetgangersgebied verscheen eerst op Rechtblog.

»»
Rechtblog

Heffing op smartphones is te hoog, zegt de rechter

door REDACTIE RECHTBLOG 23-10-2020

Nederlanders hebben jaren te veel betaald voor smartphones en computers, oordeelt de rechtbank Den Haag in een vonnis dat deze week is gepubliceerd op IE-Forum. Van 2003 tot en met 2015 incasseerde stichting Thuiskopie jaarlijks 40 miljoen euro voor de verkoop van cd- en dvd-roms.

Het bericht Heffing op smartphones is te hoog, zegt de rechter verscheen eerst op Rechtblog.

»»
Rechtblog

‘Hou toch op’ zegt gerechtshof maar man wil nog steeds 1,5 ton voor valpartij in Bergeijks theatertje

door REDACTIE RECHTBLOG 23-10-2020

Een oud-medewerker van de Bergeijkse Kattendans wil nog steeds anderhalve ton zien van het theater. Hij eist dat bedrag na een val van een traptree. Een bod van veertig mille wees hij, ondanks aandringen van het gerechtshof, af.

Het bericht ‘Hou toch op’ zegt gerechtshof maar man wil nog steeds 1,5 ton voor valpartij in Bergeijks theatertje verscheen eerst op Rechtblog.

»»