Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

AKD

Obamacare en het Hooggerechtshof: Part II

door REDACTIE AKD 25-06-2015 Drie jaar geleden ontsnapte Obamacare aan een roemloos einde bij het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. Eén conservatieve rechter stemde samen met zijn progressieve collega’s en redde het belangrijkste binnenlandse project van president Obama. Een dezer dagen zal het Hooggerechtshof opnieuw een uitspraak doen over Obamacare. Anders dan in 2012 gaat het niet om een […] »»
AKD

Gebiedsontwikkeling vraagt om anders denken

door REDACTIE AKD 17-06-2015 De economische crisis van de afgelopen jaren heeft een stempel gedrukt op de gebiedsontwikkeling in Nederland. De veranderde situatie vraagt om een andere aanpak. Dat hiervoor veel mogelijkheden bestaan, bleek wel tijdens het op 8 juni jl. in Utrecht door AKD georganiseerde seminar ‘Gebiedsontwikkeling in transitie’. Aan de hand van een praktijkcasus illustreerden vier sprekers, […] »»
AKD

Kartelverbod in aanbestedingen: biedt de Handleiding Combinatieovereenkomsten de gewenste zekerheid?

door REDACTIE AKD 11-06-2015 In aanbestedingen komt het vaak voor dat ondernemingen gezamenlijk (als combinatie) inschrijven om hun kans te vergroten opdrachten binnen te halen, bijvoorbeeld omdat géén van de ondernemingen op zichzelf de opdracht zou kunnen winnen of dat de samenwerking andere voordelen met zich meebrengt. Ondernemingen dienen hierbij wel rekening te houden met het mededingingsrecht: kartelvorming is […] »»
AKD

Zetten de Fyra en de aanbesteding in Limburg de NS op een dood spoor?

door REDACTIE AKD 02-06-2015 Kan de NS worden uitgesloten van aanbestedingen? Deze vraag stelde D66 aan de Minister van Financiën naar aanleiding van de recent bekend gemaakte onregelmatigheden rondom de aanbestedingen voor de Fyra en het regionale vervoer in Limburg. De NS ligt de laatste tijd flink onder vuur. Uit de parlementaire enquête over de Fyra komt een beeld […] »»
AKD

Distributeurs van levensmiddelen let op; in alle stadia van de distributie moet er worden voldaan aan de microbiologische criteria

door REDACTIE AKD 01-06-2015 In Verordening (EG) nr. 2073/2005 staat aan welke eisen exploitanten van levensmiddelenbedrijven moeten voldoen om de microbiologische veiligheid van levensmiddelen te bewaken. Zo moet worden voorkomen dat schadelijke virussen en bacteriën in ons voedsel komen. Deze verordening wordt ook wel de Microbiologische Verordening genoemd. De Microbiologische Verordening bepaalt onder andere dat exploitanten van levensmiddelen ervoor […] »»