Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Raad van State: burgers moeten de wet niet alleen kennen maar ook kunnen

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 21-04-2018 De Raad van State maakte het jaarverslag 2017 als volgt bekend: Afdeling advisering vraagt aandacht voor de uitvoerbaarheid van wetten; burgers moeten de wet niet alleen ‘kennen’, maar ook ‘kunnen’ https://t.co/IxNdkdFgdS — Raad van State (@RaadvanState) 12 april 2018   … Lees verder »»
Groenenboom juridisch advies

Geen ontslagbescherming voor geestelijke

door REDACTIE GROENENBOOM JURIDISCH ADVIES 21-04-2018 Een geestelijke in loondienst heeft geen ontslagbescherming. Zijn werkgever kan hem ontslaan zonder toestemming van het UWV of de kantonrechter. De kantonrechter kan een onterecht ontslag ook niet terugdraaien. Wat dit in de praktijk betekent, blijkt uit het arrest van het hof Den Haag van 16 januari 2018. De feiten Bij een Eritrese gemeente in Rotterdam is een priester voltijds in dienst op basis van een arbeidsovereenkomst. Nieuw kerkelijk bele »»
Karel's Legal Blog

AGENDERINGSRECHT VAN AANDEELHOUDERS

door REDACTIE KAREL'S LEGAL BLOG 21-04-2018 Geen verplichte consultatie aandeelhouders voor bepalen strategie De Hoge Raad heeft op 20 april 2018 arrest gewezen in een langslepend geschil tussen twee Nederlandse vennootschappen: Boskalis Holding B.V. en Fugro N.V. (ECLI:NL:HR:2018:652). Boskalis heeft als aandeelhouder van Fugro verzocht om een bepaald agendapunt ter stemming op te nemen in de agenda van de algemene vergadering van 30 april 2015. Het agendapunt had betrekking op door Fugro »»
Fort Advocaten

Via een tussenholding besturen, is dat nog wel zo verstandig?

door REDACTIE FORT ADVOCATEN 20-04-2018

De Hoge Raad heeft op 17 februari 2017 een opmerkelijk arrest gewezen over de aansprakelijkheid van een bestuurder tegenover een schuldeiser. De kansen voor een schuldeiser om een bestuurder aansprakelijk te stellen op grond van onrechtmatige daad, nemen door dit…

Het bericht Via een tussenholding besturen, is dat nog wel zo verstandig? verscheen eerst op Advocatenkantoor Amsterdam | Fort Advocaten. Kunnen we u helpen?.

»»
Fort Advocaten

Personeel niet automatisch over bij doorstart schoonmaakbedrijf

door REDACTIE FORT ADVOCATEN 20-04-2018

In de schoonmaakbranche geldt voor personeel een bijzondere regeling. De cao bepaalt namelijk dat als het contract met een klant wordt overgenomen door een ander schoonmaakbedrijf, het personeel van het ‘oude’ schoonmaakbedrijf dan mee over gaat en dus werkzaam wordt…

Het bericht Personeel niet automatisch over bij doorstart schoonmaakbedrijf verscheen eerst op Advocatenkantoor Amsterdam | Fort Advocaten. Kunnen we u helpen?.

»»